17ο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X

Δημοσίευση: 11 Ιουνίου 2011, 20:08

Ανατρεπτικές νέες παραγωγές, εναλλακτικά διαμάντια του ανεξάρτητου σινεμά και τολμηρές κινηματογραφικές φωνές απ' όλο τον κόσμο. Τo φεστιβάλ της Αθήνας άρχισε ήδη να αναζητά τις καλύτερες φετινές ταινίες, να μαζεύει εκρηκτικά μουσικά ντοκιμαντέρ, να διερευνά τα όρια του πειραματισμού και να υποστηρίζει το ελληνικό σινεμά.

Το φεσιβάλ θα διεξαχθεί από 14 έως 25 Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμα μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

BULLHEAD:

To «Bullhead», που ενθουσίασε το φετινό φεστιβάλ Βερολίνου, δεν είναι μόνο μια συναισθηματικά προσανατολισμένη ιστορία εκδίκησης, αλλά και μια τολμηρή αποκάλυψη της πιο ισχυρής μαφίας εμπορίου αναβολικών. Τα οποία καταβροχθίζουν την αξιοπρέπεια ενός αδύναμου χαρακτήρα που χάνει τις φυσικές και ψυχολογικές αντοχές του, αναζητώντας τον χαμένο του ανδρισμό σε ψεύτικους παραδείσους.

 

ΧΟΝΤΟΡΚΟΦΣΚΙ:

Πώς και γιατί βρέθηκε στη φυλακή ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι; Ο πιο διάσημος φυλακισμένος της σημερινής Ρωσίας, ο πρώην επικεφαλής του πετρελαϊκού κολοσσού Yukos, ο εχθρός του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν και πανίσχυρος εκατομμυριούχος, είναι πια ο αποδιοπομπαίος τράγος μιας ολόκληρης κοινωνίας. Είναι όμως αλήθεια ένοχος; Τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν. 

 

WE NEED TO TALK ABOUT KEVIN:

 Στο «We Need To Talk About Kevin» της Λιν Ράμσεϊ, μια μητέρα, η εκπληκτική Τίλντα Σουίντον, προσπαθεί να καταλάβει γιατί ο διαταραγμένος έφηβος γιος της έγινε δολοφόνος, κοιτάζοντας πίσω στην παιδική του ηλικία. Ο Κέβιν (Εζρα Μίλερ), σε γνωστά λημέρια, λόγω και της πρότερης δολοφονικής εμφάνισης στο «Afterschool», παρουσιάζεται ελαφρώς σαν την ενσάρκωση του Κακού από την ημέρα της γέννησής του.

 

 

 ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ:

Μετά το «Καμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο», την «Πόλη των Θαυμάτων» και το «Αντίο Βερολίνο» ο Αθανίτης αφηγείται παράλληλα τρεις ιστορίες που διαδραματίζονται στην σκοτεινή πλευρά της Αθήνας. Ο Δημήτρης Αθανίτης υπογράφει μια χαμηλού προϋπολογισμού παραγωγή με αφορμή τις ετερόκλητες εικόνες της Ελληνικής πρωτεύουσας.

 

 

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ MASUMURA:

Ο μεγάλος Ιάπωνας σκηνοθέτης, έχει υπάρξει μαθητής των Μικελάντζελο Αντονιόνι, Φεντερίκο Φελίνι, Λουκίνο Βισκόντι και Κένζι Μιζογκούτσι και έχει σκηνοθετήσει πάνω από 65 μεγάλου μήκους ταινίες. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x, για τη 17η διοργάνωσή του, προτείνει τις πιο σημαντικές στιγμές από την ασύλληπτα μεγάλη φιλμογραφία του πιο «Ευρωπαίου», Ιάπωνα σκηνοθέτη.

 

 

Θα κυκλοφορήσουν κάρτες διαρκείας των 10, 20 και 25 προβολών, πάντα με την σταθερή έκπτωση της τάξης του 50% ανά προβολή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos