ΣΕΙΡΕΣ

"Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty": To μπάσκετ είναι ηδονή

Δημοσίευση: 23 Μαρτίου 2022, 22:01
Συντάκτης:

Αν δεν είσαι fan του μπάσκετ, δεν θα βρεις πολλούς λόγους να δεις αυτή τη σειρά του ΗΒΟ. Αν είσαι, έχεις ήδη δει τα 3 πρώτα επεισόδια.
Ο Ανταμ ΜακΚέι ("Anchorman", "Step Brothers", "Don't Look Up") είναι ο παραγωγός και σκηνοθέτης του πιλότου της σειράς που βασίζεται στο μπεστ-σελερ του Jeff Pearlman για τη ομάδα-μύθο που έφτιαξαν oι Los Angeles Lakers στα 80s. Με τους εμβληματικούς Magic Johnson και Kareem Abdul-Jabbar, η εκτίναξή τους έφερε και το "Showtime" στο κουρασμένο ΝΒΑ, μια ιδέα του ιδιοκτήρη Jerry Buss που ήθελε το μπάσκετ να είναι διασκέδαση και τους παίκτες σούπερ σταρ, αλλά ταυτόχρονα ανταγωνιστικό, καθώς τα πρωταθλήματα φέρνουν στα ταμεία εκατομμύρια δολάρια.

<a href="/nea/true-detective-s04-den-les-ohi-se-ayti-ti-seirara/69389">"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"True Detective" s04: Δεν λες όχι σε αυτή τη σειράρα

Ο Τζον Σ. Ράιλι ηγείται ενός καστ που τα πάει περίφημα. Ο ίδιος είναι άνετος και απολαυστικός στο ρόλο ενός ανθρώπου που οι μάζες  δεν ξέρουν καλά. Οι πολλοί εχθροί του, τον θεωρούν νάρκισσο, αλλά η επιλογή του μόνιμα αγαπητού Ράιλι, αποφεύγει παγίδες και του συγχωρεί κάθε κίνηση. "Δύο πράγματα με κάνουν να πιστεύω στο Θεό: το σεξ και το μπάσκετ"...

Μόνο ιστορίες, φήμες, αλήθειες και ψέμματα, που όπως αρέσει στον ΜακΚέι, μας προσφέρονται με κάθε υπερβολή. Αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να δούμε κάτι που ήδη ξέρουμε πως συνέβη. Oλα είναι στα... κόκκινα. Τα "εγώ", η πλοκή, οι ανατροπές, η διασκέδαση.

O Τζέισον Κλαρκ ξεχωρίζει, ο Κουίνσι Ισάια ως Magic είναι το ίδιο συμπαθής, ο Μπρόντι ως Πατ Ράιλι ακόμα δεν μας πείθει.  To σενάριο, αν δεν είσαι σχετικός, είναι λίγο χαοτικό, οι χαρακτήρες δεν είναι ικανοί να δημιουργήσουν κάποιο δράμα, αλλά εν τέλει εξυπηρετούν το στόρι με ένταση, όπως το αποτύπωσε και η αθλητική ιστορία.

Το παρασκήνιο  είναι εδώ ο πρωταγωνιστής, η τύχη πολλές φορές, μερικές αποφάσεις που άλλαξαν όχι απλά τη μοίρα μιας ομάδας αλλά και της πιο ισχυρής αθλητικής Λίγκας στην ιστορία.
Πόσες σειρές ξέρετε να λένε "its showtime" και να το εννοούν;

H σειρά προβάλλεται Vodafone TV

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos