"Weird city" season 1: Food for thought για binge watching

Δημοσίευση: 9 Απριλίου 2019, 14:21
Συντάκτης:

Σύνοψη: Στο κοντινό μέλλον η Weird City χωρίζεται σε δύο μέρη από ένα φυλασσόμενο σύνορο: οι προνομιούχοι πολίτες κατοικούν “above the line” έχοντας πρόσβαση στην καλύτερη τεχνολογία που υπάρχει ενώ οι λιγότερο τυχεροί διανύουν βίο σαν τον σημερινό αλλά “below the line”. Οι διαφορές τους πολλές και οι περιπέτειές τους ακόμα περισσότερες αλλά μας γίνονται όλες γνωστές μέσα από τα επεισόδια της σειράς.

ΣΧΕΤΙΚΑΤο YouTube ανέβασε ολόκληρο το Cobra Kai

Άποψη: Έτσι εμπνεύστηκαν το μέλλον ο Τζόρνταν Πιλ (“Get Out”, “Us”) και ο Τσάρλι Σάντερς(“Key and Peele”). Με έναν κυριολεκτικό διαχωρισμό των ανώτερων και των υποβαθμισμένων όπου στην πρώτη περίπτωση οι άνθρωποι έχουν στα κινητά τους μία εφαρμογή για οτιδήποτε χρειαστούν ενώ οι δεύτεροι συνεχίζουν να ζουν στα όρια της φτώχειας. Μη το παίρνετε προσωπικά όμως, γιατί οι δημιουργοί της σειράς για λογαριασμό του YouTube διασκεδάζουν πολύ με το set-up που έχουν στήσει και η φαντασία τους γράφει ένα σενάριο που παραπέμπει σε “Black Mirror”αλλά ταυτόχρονα απέχει πολύ από αυτό.

Αυτή η μικρή ανθολογία έξι επεισοδίων ρίχνει μία ματιά στο μέλλον αλλά κρατάει σατυρική στάση απέναντι στην τεχνολογία και τους πρωταγωνιστές της, αποφεύγοντας να δραματοποιήσει καταστάσεις –όσο αυτό γίνεται δηλαδή γιατί η σάτιρα πάντα κρύβει μέσα της μία δόση αλήθειας. Το εγχείρημα πετυχαίνει ωστόσο καθώς οι χαρακτήρες και τα έξι διαφορετικά concepts έχουν μία ανάλαφρη κωμικότητα που ταιριάζει ιδανικά στις ελάχιστες λεπτομέρειες των επεισοδίων τα οποία δεν ξεπερνούν την μισή ώρα διότι βρισκόμαστε και στο YouTube. 

Τα επεισόδια εξαιρετικά πρωτότυπα όλα, όμως δεν γίνεται να μην ξεχωρίσουμε αυτό με τον Μάικλ Σέρα με τίτλο “A Family” για να μην ξεχνάμε την ματαιότητα της ύπαρξης όπως και την οδύνη της προσωπικής επιτυχίας, το επεισόδιο “Smart House” με την Λαβέρν Κοξ και την Σάρα Γκίλμπερτ οι οποίες βρίσκονται σε ένα πεδίο μάχης με το «αλκοολικό» σπίτι τους και τέλος το εντελώς χλευαστικό επεισόδιο/σπόντα στους millennials  με τίτλο “Chonathan & Mulia & Barsley & Phephanie” με μία παρέα ανθρώπων που ψάχνουν να βρουν το νόημα στη ζωή τους με τον πλέον λανθασμένο τρόπο.

Αλλά τα σημεία ενδιαφέροντος των Πιλ και Σάντερς (κυρίως του Σάντερς) δεν περιορίζονται στη δομή της οικογένειας. Οι τύποι είναι αρκετά διορατικοί ώστε να οραματιστούν τους φοιτητές του μέλλοντος και το πώς θα βρίσκουμε το άλλο μας μισό. Βέβαια, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν το “Weird City” προέκυψε μετά από καθαρή σκέψη για την κοινωνία του μέλλοντος ή εάν σε μία άτυπη κόντρα το παραπάνω δίδυμο διαγωνίστηκε για το ποιος θα σκεφτεί το πιο ακραίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας που ωστόσο ακούγεται εφικτό και άκρως τρομακτικό.

Όπως και να έχει όμως, η σειρά ίσως να είναι το δυνατό χαρτί του YouTube για φέτος, αν και δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα υπάρξει δεύτερος κύκλος. Πάντως, ο πρώτος είναι άξιος για binge watching και   -όπως λέει και το τελευταίο επεισόδιο- “Food for thought by Weird City”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ Πρόεδρος των ΗΠΑ στο Kung Fury

Από το 2015 υπάρχει στο YouTube η 30λεπτη ταινία "Kung Fury", ένας φόρος τιμής...
13 ώρες

The Last Black Man in San Francisco

Σύνοψη: Ο Jimmie Fails και ο Montgomery Allen είναι δύο αφροαμερικανοί φίλοι που ζουν...
13 ώρες

"Undone": Οι δημιουργοί του Bojack Horseman ξαναχτυπούν

Για το BoJack Horseman δεν χρειάζονται πλέον πολλές συστάσεις. Όσοι έχουν παρακολουθήσει το animated...
14 ώρες