Βραβείο στο Τορόντο για το «Airhostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου

Δημοσίευση: 20 Σεπτεμβρίου 2022, 14:14
Συντάκτης:

Η μικρού μήκους «AirHostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου, άρεσε πολύ στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Τορόντο, συζητήθηκε και κέρδισε βραβείο τιμητικής διάκρισης καλύτερης ταινίας.  

<a href="/nea/airhostess-737-petaei-gia-lokarno/66707">Το &quot;Airhostess-737&quot; πετάει για το Λοκάρνο</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο "Airhostess-737" πετάει για το Λοκάρνο

Στο 47ο Φεστιβάλ της καναδικής πόλης που θεωρείται ένας από τους οσκαρικούς προπομπούς, το «AirHostess-737» διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 39 ταινίες και σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής «η τιμητική διάκριση καλύτερης ταινίας πηγαίνει σε ένα πολύ διασκεδαστικό και εξαιρετικά εκτελεσμένο πορτρέτο μιας αεροσυνοδού σε προσωπική κρίση».

Η ταινία του Νεοφώτιστου είχε πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 75ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, ενώ στην Γαλλία κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το 28ο L’Etrange Festival. Το βραβείο υποστηρίζεται από το Γαλλικό κανάλι CANAL+.

Η ταινία αφορά μια αεροσυνοδό η οποία καταρρέει κατά την πτήση, πεπεισμένη ότι το πρόβλημά της είναι τα νέα της σιδεράκια, ενώ στην ίδια πτήση μεταφέρει το σώμα της μητέρας της για να την θάψει δίπλα στη γιαγιά της

Περισσότερα για το φιλμ σας έχουμε γράψει εδώ.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Spirited

Spirited

Θα το βρείτε: Apple TV

Σύνοψη: Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Φαντάσματος των Χριστουγέννων, ο οποίος επιλέγει μία...
4 ώρες