ΣΕΙΡΕΣ

"The virtues": Το ασυνείδητο γίνεται συνειδητό

Δημοσίευση: 4 Ιαν. 2021, 14:38

Ο Joseph (Stephen Graham) προσπαθώντας να αποδεχτεί τον αποχωρισμό του με τον γιό του, ο οποίος αναχώρησε για την Αυστραλία με την πρώην γυναίκα του, παίρνει την απόφαση να ταξιδέψει στην Ιρλανδία. Το συγκεκριμένο ταξίδι του ξυπνά αναμνήσεις και μυστικά του παρελθόντος που αλλάζουν ριζικά την ζωή του.

this is a robbery netflixΣΧΕΤΙΚΑ"This is a robbery": Καλοφτιαγμένο και εξειδικευμένο

Το «’The Virtues»’ είναι μια ψυχολογική δραματική σειρά, βρετανικής παραγωγής, σκηνοθετημένη από τον Shane Meadows (Τhis is England, Dead man’s shoes).

Με hard core δραματικό περιεχόμενο, είναι πολύ σκοτεινή, ενώ το ντοκιμαντερίστικο σε αρκετές στιγμές ύφος της σειράς, δίνει την ευκαιρία στον θεατή να παρακολουθήσει τα δρώμενα σαν να βρίσκεται και αυτός στο ίδιο δωμάτιο με τους πρωταγωνιστές και να συμμετέχει σε γεγονότα που ο ίδιος θα ευχόταν να μην ζούσε.

Η ερμηνεια των χαρακτήρων είναι εκπληκτική, σου δίνουν όντως την εντύπωση ότι δεν παίζουν απλώς το ρόλο τους αλλά το ζούνε και είναι δικές τους αυτές οι ιστορίες που αφηγούνται. 

Το γεγονός ότι η σειρά εστιάζει και σε άλλα storyline εκτός αυτου του πρωταγωνιστή την κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Βέβαια, θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει ότι σε πολλά σημεία κυλάει πολύ αργά, παρόλα αυτά αυτός ο αργός ρυθμός ταιριάζει στο στυλ της σειράς και σε κάνει να εμβαθύνεις περισσοτερο στα συναισθήματα των πρωταγωνιστών. Εξάλλου, ζούμε σε μια εποχή που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε συχνά ταινίες και σειρές που  η μια σκηνή δράσης διαδέχεται την άλλη και είναι αξιοπρόσεκτο ότι μια σειρά μένει και απλά εστιάζει και βυθίζεται στα συναισθήματα των χαρακτήρων χωρίς αναγκαστικά να έχουμε γρήγορη δράση.

Ακόμη η σειρα καταφέρνει να υποστηρίξει το δραματικό στοιχείο της καθώς σε πολλά σημεία απλά ζητάς ένα διάλειμμα από το συνεχιζόμενο βομβαρδισμό από άσχημα και επώδυνα συναισθήματα και καταστάσεις. Η σειρά κορυφώνεται στο τελευταίο επεισόδιο όπου γίνονται οι περισσότερες εξελίξεις, μαθαίνονται πολλά μυστικά και το παρελθόν των χαρακτήρων βγαίνει στο προσκήνιο.

Τέλος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό που θέλει να προβάλει η σειρά, ένα φαινόμενο που είναι συχνό στο τομέα της ψυχολογίας και πολλοί άνθρωποι αρνούνται να το  συνειδητοποιήσουν λόγω της επώδυνης φύσης του και τους στοιχειώνει μέχρι την στιγμη που αδυνατεί να παραμείνει στο ασυνείδητο. Κάποια στιγμή το ασυνείδητο γίνεται συνειδητό στην  ζωή τους.

Οι σειρές τέτοιου είδους δίνουν την ευκαιρία στους ανθρώπους να ταυτιστουν, να εκφραστούν για τα τραύματά τους και να απαλύνουν την μοναξιά τους. Μια σειρά που δεν θα την παρακολουθήσεις τρώγοντας η για να περάσει ευχάριστα η ώρα σου, όμως δίνει αρκετά ερεθισματα για σκεψη, αυτοδιερευνηση.

H σειρά "The virtues" στριμάρει στην Cosmote TV.

Mαρία Πλουμάκη

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 4 Ιαν. 2021, 14:38
Ενημέρωση: 4 Ιαν. 2021, 14:40
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870