ΣΕΙΡΕΣ

“Vikings Valhalla” season 1: Όταν κάτι είναι καλό, θέλεις ακόμα λίγο

Δημοσίευση: 11 Μαρτίου 2022, 19:31
Συντάκτης:

Σύνοψη: Περισσότερα από 100 χρόνια έχουν περάσει από τη δράση του Ragnar και των γιων του. Η ιστορία ξεκινάει σε έναν οικισμό Βίκινγκ κοντά στο Λονδίνο, όπου ο πρίγκιπας Harald Sigurdsson ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Νορβηγία.

<a href="/home-cinema-streaming/run-sweetheart-run/67437">Run Sweetheart Run</a>ΣΧΕΤΙΚΑRun Sweetheart Run

Ο μεγαλύτερος αδερφός του έχει κληθεί στο Λονδίνο από τον βασιλιά, ο οποίος έχει αποφασίσει να εξαλείψει κάθε σκανδιναβικό στοιχείο από το νησί του. Οι καλεσμένοι του βασιλιά σφαγιάζονται, ενώ στρατεύματα εισβάλλουν στον οικισμό και τον πυρπολούν. Η σπίθα μια βίαιης εκστρατείας εκδίκησης έχει μόλις ανάψει.

Άποψη: Μετά το ομώνυμο επιτυχημένο εγχείρημα του History Channel, η spin off σειρά του Vikings  στριμάρει στο Netflix.

Η πρώτη σεζόν του Vikings: Valhalla ερευνά τις μέρες ενός φθίνοντος πολιτισμού. Μπορεί χριστιανοί και ειδωλολάτρες Βίκινγκς να διαφωνούν μεταξύ τους σε επίπεδο πίστης, στην ουσία, όμως, ενεργούν ακόμα με τον ίδιο τρόπο. Μοιράζονται τα ίδια ρούχα, χτενίσματα και συνήθειες, ενώ η κάθε πλευρά δεν παύει να εξαπολύει επιθέσεις της εναντίον της άλλης.

Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της πρώτης σεζόν: πώς οι διαφορετικές πεποιθήσεις συνυπάρχουν, πώς οι πολιτισμικές διαφορές συχνά παρερμηνεύονται ως διχογνωμία στα μάτια της ιστορίας, πώς οι άνθρωποι μπορούν να ενστερνίζονται μια κουλτούρα, χωρίς αυτό να αντανακλά την ηθική τους ως άτομα.

Για παράδειγμα η Freydis είναι ειδωλολάτρης, είναι βάναυση και εκδικητική, αλλά όχι σκληρή χωρίς λόγο. Ο Olaf Haraldsson είναι κακόψυχος και επίσης πιστός στον ελεήμονα Ιησού Χριστό.

Υπάρχει κάτι που κάνει το Vikings: Valhalla να ξεχωρίζει από άλλες σειρές που τοποθετούνται στη διάρκεια μεσαιωνικών χρονικών περιόδων, όπως ακριβώς έκανε και η αρχική σειρά: καλά σκιαγραφημένοι χαρακτήρες και ξεκάθαρη αίσθηση του ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές και οι ανταγωνιστές. Η πλοκή είναι γεμάτη μάχες, βία, άντρες με μούσια και μακριά μαλλιά, badass γυναίκες πρωταγωνίστριες, τεστοστερόνη και εκδίκηση.

Το Vikings: Valhalla καταφέρνει να προσφέρει δράση, δράμα, συγκίνηση και πολλές πιθανότητες να γίνει το επόμενο κόλλημα όλων. Οι φανς του είδους σίγουρα δεν θα απογοητευτούν και oι newbies οπωσδήποτε θα γοητευτούν.

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Run Sweetheart Run

Run Sweetheart Run

Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Ασκούμενη δικηγόρος αναγκάζεται να βγεί με πελάτη του αφεντικού της, όλα μοιάζουν ονειρικά...
15 ώρες