"Βarry" season 3: Συνεχίζει πολύ καλό

Δημοσίευση: 13 Μαΐου 2022, 15:32
Συντάκτης:

Τρία χρόνια μετά τον δεύτερο κύκλο, ο πρώην πεζοναύτης και νυν αποτελεσματικός αλλά βαθιά δυστυχής εκτελεστής Barry (Bill Hader) επιστρέφει, αναζητώντας και πάλι τρόπους να αλλάξει τον εαυτό και τη ζωή του.

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Για όποιον δυσκολεύεται να θυμηθεί, η δεύτερη σεζόν του “Barry” ολοκληρώθηκε με τον Barry και τον μέντορά του Fuches (Stephen Root) στα μαχαίρια, με πολλούς Τσετσένους της ομάδας του  NoHo Hank λιγότερους και εξίσου μεγάλες απώλειες στο Βολιβιανό καρτέλ. Η κοπέλα του Sally (Sarah Goldberg) βρήκε την ευκαιρία να αναδείξει το υποκριτικό της ταλέντο τηλεοπτικά, μέσα από την δύσκολη εμπειρία της σε μια κακοποιητική πρώην σχέση, ενώ ο καθηγητής Gene Cousineau (Henry Winkler) πληροφορήθηκε από τον Fuches ότι ο Barry είναι αυτός που δολοφόνησε την σύντροφό του, ντετέκτιβ Moss.

H γνώμη του MOVE IT για τον 2ο κύκλο της σειράς

Ο τρίτος κύκλος ακολουθεί τα γεγονότα όπως τα άφησε. Ο Fuches είναι απόκληρος στην Τσετσενία, προσπαθώντας να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, η Sally είναι νευρική και πλήρως αφοσιωμένη στο δημιούργημά της, ο NoHo Hank ζει τον έρωτά του με πρόσωπο έκπληξη, ο καθηγητής Cousineau είναι έξαλλος με τον Barry και ο ίδιος ο Barry είναι ακόμα ένας πληρωμένος δολοφόνος που θέλει να γίνει ηθοποιός κι όταν δεν κάνει τίποτα από τα δύο, παίζει βιντεοπαιχνίδια καθηλωμένος στον καναπέ. Συνεχίζει να παλεύει με τους δαίμονές του, την ματαιότητα και τα τραύματά του και ζορίζεται ακόμα περισσότερο να διαχειριστεί το κακό που έχει κάνει και τις ηθικές και όχι μόνο επιπτώσεις της δουλειάς του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η ήπια, στακάτη και deadpan οπτική της σειράς και ο υπερ-επιτυχής συνδυασμός βάθους και ελαφράδας δεν συνεχίζει να λειτουργεί. Τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς συνδυάζουν άψογα τις αντιθέσεις και τις λεπτές ισορροπίες γέλιου και δράματος, ενώ παραμένουν κομμάτι μιας έξυπνης και φροντισμένη μαύρης κωμωδίας.

Η γραφή των Bill Hader και Alec Berg βρίσκει εύκολα τα πατήματά της και μια αυτοπεποίθηση που της επιτρέπει να δοκιμάσει μερικά βήματα παραπάνω,να αναμετρηθεί με τις πλευρές και τις διαστάσεις της. Το αφήγημα έχει πυκνή δράση ενώ το δυνατότερο κομμάτι της σειράς, οι χαρακτήρες της, αποκτούν ένα σταδιακά ευρύτερο βάθος, σαν να φωτίζονται από διαφορετικές πλευρές.

Ο Hader παραμένει φανταστικός με την συναισθηματική ανισορροπία και την συνεχή ταλάντωση του Barry, η σχέση του με την Sally λαμβάνει νέες διαστάσεις ενώ το δικό της subplot ανοίγει ένα ενδιαφέρον παράθυρο στην βιομηχανία και τις απαιτήσεις της, ο καθηγητής Cousineau φτάνει επίσης σε νέα όρια.

Δεν είναι εύκολο να συνεχίζεις κάτι πολύ καλό διατηρώντας το ως έχει (ναι, για σενα μιλάμε "Killing Eve"), για την ακρίβεια μάλλον είναι πραγματικά δύσκολο και σπανιότερο απ'οσο νομίζουμε. Αλλά επειδή αυτό ανοίγει μια τεράστια συζήτηση, ας μείνουμε στο ότι το "Barry" μέχρι στιγμής φαίνεται να το καταφέρνει.

H σειρά προβάλλεται στο Novacinema

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos