ΣΕΙΡΕΣ

"Unsolved mysteries" season 2: Στην αναζήτηση της ελπίδας

Δημοσίευση: 6 Νοε. 2020, 16:03

O δεύτερος κύκλος για την σειρά Unsolved Mysteries επιστρέφει στο Netflix με νέες έξι υποθέσεις διατηρώντας τη λογική της προηγούμενης σεζόν.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Παρότι ο θεατής γνωρίζει εξ αρχής ότι πρόκειται να παρακολουθήσει ιστορίες στις οποίες το τέλος δεν έχει δοθεί ακόμη, η αγωνία και το ενδιαφέρον για την υπόθεση δεν σταματούν. Ο βασικότερος λόγος που το Unsolved Mysteries συνεχίζει να κρατά το ενδιαφέρον του θεατή είναι ο τρόπος παρουσίασης των υποθέσεων.

Συνεντεύξεις, αναπαραστάσεις και μαρτυρίες αποτελούν τον βασικό γνώμονα της εξιστόρησης. Με βασικούς πρωταγωνιστές τους συγγενείς, τους αστυνομικούς που είχαν αναλάβει την εκάστοτε υπόθεση, η σειρά εστιάζει στα γεγονότα που έλαβαν χώρα καθώς και στις –αρκετά συχνά – αντικρουόμενες απόψεις όσων εμπλέκονται για το τι πραγματικά έχει συμβεί. Δεν είναι λίγες οι φορές που συγγενείς υποστηρίζουν ότι είτε η αστυνομία βιάστηκε να κλείσει την υπόθεση είτε δεν ακολούθησε τα απαραίτητα βήματα για να τη λύσει.

Τα επεισόδια είναι –και σε αυτή τη σεζόν – αυτοτελή. Ξεκινούν με ανεξιχνίαστες δολοφονίες, συνεχίζουν με ένα επεισόδιο που πραγματεύεται την απόδραση ενός θανατοποινίτη που είχε διαπράξει ένα απεχθές έγκλημα, και τα τελευταία δύο επεισόδια αφορούν την εξαφάνιση μιας γυναίκας και δυο μικρών παιδιών αντίστοιχα. Οι δημιουργοί, αντιλαμβανόμενοι την επιτυχία που είχε το υπερφυσικό στοιχείο στην προηγούμενη σεζόν, διατηρούν αυτό το στοιχείο και ένα από τα επεισόδια αφορά το φονικό τσουνάμι που έγινε στο Τόχοκου το 2011. Το επεισόδιο συνδέει την τραγική καταστροφή με τα υπερφυσικά φαινόμενα που ακολούθησαν.

Το συναίσθημα που κυριαρχεί στο τέλος κάθε επεισοδίου, όπως και στην προηγούμενη σεζόν, είναι η ελπίδα. Η ελπίδα ότι η άνω τελεία θα μετατραπεί σε τελεία και αυτές οι υποθέσεις θα λάβουν το τέλος που τους αξίζει. Μέχρι τότε, η σειρά «εμπλέκει» τον θεατή, τον καθιστά ενεργό παράγοντα στην επίλυση της υπόθεσης, ζητώντας του να παρέχει οποιεσδήποτε πληροφορίες έχει στο https://unsolved.com/.

Eδώ η άποψή μας για τον πρώτο κύκλο.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos