Το Twede’s Café του Twin Peaks νίκησε τον κορονοϊό

Δημοσίευση: 17 Οκτ. 2020, 02:37
Συντάκτης:

Στην πόλη Νορθ Μπεντ της Ουάσινγκτον υπάρχει ένα diner που μοιάζει με τα άλλα αμερικάνικα diners από άποψης αισθητικής και μενού, όμως έχει γράψει τη δική του παράλληλη, τηλεοπτική ιστορία: το  Twede’s Café ήταν το σκηνικό του Double R Diner, γνωστού και ως “the cherry pie place” για τους φανς του Twin Peaks!

<a href="/multimedia-video-clip/efyge-i-foni-toy-twin-peaks/66582">&quot;Έφυγε&quot; η φωνή του Twin Peaks</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Έφυγε" η φωνή του Twin Peaks

Στις 29 Φεβρουαρίου 2020, η Ρέιτσελ Μπένετ, κάτοικος της πόλης, και ο σύζυγός της Μαξ Σπίαρς, ολοκλήρωσαν την αγορά του diner από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του. Όμως, μόλις δύο εβδομάδες μετά, ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον κήρυξε το μαζικό κλείσιμο όλων των εστιατορίων της πολιτείας λόγω της επιδημίας του COVID-19.

Σε συνέντευξή της στο site Grub Street, η Μπένετ δήλωσε ότι το 2018, σε μια προσπάθειά της να κερδίσει περισσότερα χρήματα, αποφάσισε να αρχίσει να εργάζεται στο συγκεκριμένο καφέ. Όταν έμαθε ότι ο τότε ιδιοκτήτης του σκεφτόταν να το πουλήσει, ο άντρας της κι εκείνη -και οι δυο έβλεπαν το Twin Peaks- ξεκίνησαν να έχουν κάποιες ιδέες σχετικά με τον συγκεκριμένο χώρο. Σύμφωνα με την ίδια: “Θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε ένα σωρό cool ιδέες για να κάνουμε καλύτερο το συγκεκριμένο μέρος και να ενισχύσουμε την εμπειρία του Twin Peaks. Άλλωστε, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν το είχε αγοράσει επειδή ήταν φαν της σειράς, το είχε αγοράσει επειδή ήθελε απλά να αγοράσει ένα diner.”

Σταδιακά, οι ιδέες του μετατράπηκαν σε μια σοβαρή πρόταση αγοράς, την οποία ο ιδιοκτήτης δέχτηκε με ενθουσιασμό. Μετά και από τη λήψη ενός μικρού επιχειρηματικού δανείου, το καφέ ήταν επίσημα δικό τους την 1η Μαρτίου, αλλά γρήγορα έμαθαν ότι θα έπρεπε να λειτουργήσει μόνο ως takeout λόγω COVID.

Η Μπένετ, η οποία μεγάλωσε στην περιοχή, δεν ήταν πάντα φαν της εμβληματικής σειράς του Ντέιβιντ Λιντς. Η πρώτη της δουλειά, στα 14 της, ήταν σε ένα εστιατόριο της περιοχής, που δεν υπάρχει πια, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στα γυρίσματα του “Fire Walk With Me”. Θυμάται ορδές ανθρώπων να επισκέπτονται το εστιατόριο και να θέλουν να μιλήσουν για τη σειρά. Η ίδια υποστηρίζει ότι τότε τους θεωρούσε... λίγο περίεργους!

Στα φοιτητικά της χρόνια, προσπάθησε να ξεκινήσει τη σειρά, αλλά υποστηρίζει ότι την έπαιρνε ο ύπνος κάθε φορά που προσπαθούσε να ολοκληρώσει το πρώτο επεισόδιο. Μόνο όταν επέστρεψε στο Νορθ Μπεντ, αφού είχε ολοκληρώσεις τις σπουδές της, έγινε το κλικ μέσα της, καθώς βρέθηκε πάλι στο περιβάλλον στο οποίο διαδραματίζεται το μυστήριο του ποιος σκότωσε τη Λώρα Πάλμερ.

Έτσι, το σκεπτικό για το δικό της Twede’s Café ήταν να φτιάξει ένα μέρος το οποίο θα εκτιμήσουν οι υπόλοιποι θαυμαστές της σειράς, αλλά δεν θα μοιάζει ψεύτικο. Η ίδια γνωρίζει ότι ο Ντέιβιντ Λιντς αγαπάει τον συμβολισμό, γι’ αυτό όλες οι προσθήκες ή οι αλλαγές που έκανε στον χώρο έγιναν ώστε να έχουν κάποιο νόημα.

Παρά τις δυσκολίες και τη λιντσική συγκυρία του 2020, το Twede’s Café παραμένει ανοιχτό και έτοιμο να καλωσορίσει τους die-hard Peakies, αλλά και όσους θέλουν απλά να απολαύσουν μια damn fine cherry pie!

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Run Sweetheart Run

Run Sweetheart Run

Θα το βρείτε: Amazon Prime Video

Σύνοψη: Ασκούμενη δικηγόρος αναγκάζεται να βγεί με πελάτη του αφεντικού της, όλα μοιάζουν ονειρικά...
18 hours