Το Twede’s Café του Twin Peaks νίκησε τον κορονοϊό

Το Twede’s Café του Twin Peaks νίκησε τον κορονοϊό
Δημοσίευση: 17 Οκτ. 2020, 02:37
Συντάκτης:

Στην πόλη Νορθ Μπεντ της Ουάσινγκτον υπάρχει ένα diner που μοιάζει με τα άλλα αμερικάνικα diners από άποψης αισθητικής και μενού, όμως έχει γράψει τη δική του παράλληλη, τηλεοπτική ιστορία: το  Twede’s Café ήταν το σκηνικό του Double R Diner, γνωστού και ως “the cherry pie place” για τους φανς του Twin Peaks!

ΣΧΕΤΙΚΑΣτις ΗΠΑ νοικιάζεις ένα σινεμά με τους φίλους σου

Στις 29 Φεβρουαρίου 2020, η Ρέιτσελ Μπένετ, κάτοικος της πόλης, και ο σύζυγός της Μαξ Σπίαρς, ολοκλήρωσαν την αγορά του diner από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του. Όμως, μόλις δύο εβδομάδες μετά, ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον κήρυξε το μαζικό κλείσιμο όλων των εστιατορίων της πολιτείας λόγω της επιδημίας του COVID-19.

Σε συνέντευξή της στο site Grub Street, η Μπένετ δήλωσε ότι το 2018, σε μια προσπάθειά της να κερδίσει περισσότερα χρήματα, αποφάσισε να αρχίσει να εργάζεται στο συγκεκριμένο καφέ. Όταν έμαθε ότι ο τότε ιδιοκτήτης του σκεφτόταν να το πουλήσει, ο άντρας της κι εκείνη -και οι δυο έβλεπαν το Twin Peaks- ξεκίνησαν να έχουν κάποιες ιδέες σχετικά με τον συγκεκριμένο χώρο. Σύμφωνα με την ίδια: “Θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε ένα σωρό cool ιδέες για να κάνουμε καλύτερο το συγκεκριμένο μέρος και να ενισχύσουμε την εμπειρία του Twin Peaks. Άλλωστε, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν το είχε αγοράσει επειδή ήταν φαν της σειράς, το είχε αγοράσει επειδή ήθελε απλά να αγοράσει ένα diner.”

Σταδιακά, οι ιδέες του μετατράπηκαν σε μια σοβαρή πρόταση αγοράς, την οποία ο ιδιοκτήτης δέχτηκε με ενθουσιασμό. Μετά και από τη λήψη ενός μικρού επιχειρηματικού δανείου, το καφέ ήταν επίσημα δικό τους την 1η Μαρτίου, αλλά γρήγορα έμαθαν ότι θα έπρεπε να λειτουργήσει μόνο ως takeout λόγω COVID.

Η Μπένετ, η οποία μεγάλωσε στην περιοχή, δεν ήταν πάντα φαν της εμβληματικής σειράς του Ντέιβιντ Λιντς. Η πρώτη της δουλειά, στα 14 της, ήταν σε ένα εστιατόριο της περιοχής, που δεν υπάρχει πια, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στα γυρίσματα του “Fire Walk With Me”. Θυμάται ορδές ανθρώπων να επισκέπτονται το εστιατόριο και να θέλουν να μιλήσουν για τη σειρά. Η ίδια υποστηρίζει ότι τότε τους θεωρούσε... λίγο περίεργους!

Στα φοιτητικά της χρόνια, προσπάθησε να ξεκινήσει τη σειρά, αλλά υποστηρίζει ότι την έπαιρνε ο ύπνος κάθε φορά που προσπαθούσε να ολοκληρώσει το πρώτο επεισόδιο. Μόνο όταν επέστρεψε στο Νορθ Μπεντ, αφού είχε ολοκληρώσεις τις σπουδές της, έγινε το κλικ μέσα της, καθώς βρέθηκε πάλι στο περιβάλλον στο οποίο διαδραματίζεται το μυστήριο του ποιος σκότωσε τη Λώρα Πάλμερ.

Έτσι, το σκεπτικό για το δικό της Twede’s Café ήταν να φτιάξει ένα μέρος το οποίο θα εκτιμήσουν οι υπόλοιποι θαυμαστές της σειράς, αλλά δεν θα μοιάζει ψεύτικο. Η ίδια γνωρίζει ότι ο Ντέιβιντ Λιντς αγαπάει τον συμβολισμό, γι’ αυτό όλες οι προσθήκες ή οι αλλαγές που έκανε στον χώρο έγιναν ώστε να έχουν κάποιο νόημα.

Παρά τις δυσκολίες και τη λιντσική συγκυρία του 2020, το Twede’s Café παραμένει ανοιχτό και έτοιμο να καλωσορίσει τους die-hard Peakies, αλλά και όσους θέλουν απλά να απολαύσουν μια damn fine cherry pie!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

On the rocks

On the rocks

Το reunion της Σοφία Κόπολα με τον Μπιλ Μάρεϊ σε ταινία μεγάλου μήκους, είναι...
7 ώρες
Μια νέα γυναίκα

Μια νέα γυναίκα

Το είδωλο της Paula στον καθρέφτη αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τη κωμικοτραγική φύση...
9 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870