ΣΕΙΡΕΣ

"The trial" season 1: Η πολυπλοκότητα της αλήθειας

Δημοσίευση: 21 Ιουνίου 2020, 15:21

Όλα ξεκινούν όταν η 17χρονη Αντζέλικα (Margherita Caviezei) βρίσκεται ξυλοκοπημένη και δολοφονημένη σε ένα ποτάμι. Την υπόθεση αναλαμβάνει η Έλενα Γκουέρα (Vittoria Puccini), μια σκληρή εισαγγελέας με στόχο να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το φριχτό έγκλημα. Απέναντί της βρίσκει τον επιτυχημένο συνήγορο υπεράσπισης Ρουτζέρο Μπαρόνε (Francesco Scianna), ο οποίος υπερασπίζεται τη βασική ύποπτη, Λίντα Μόνακο (Camila Filippi). Η Λίντα είναι γόνος πλούσιας οικογένειας, η οποία έμαθε ότι ο άντρας της είχε δεσμό με το θύμα.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Το «The Trial» είναι ένα ιταλικό δικαστικό θρίλερ σε  σκηνοθεσία του Stefano Lodovichi. Χωρισμένο σε 8 επεισόδια της μίας ώρας, η σειρά επικεντρώνεται κυρίως στη δίκη και στη διαμάχη μεταξύ της Έλενας και του Ρουτζέρο. Πάνω σε αυτή τη διαμάχη σχηματίζεται και το βασικό θέμα της σειράς: η πολυπλοκότητα της αλήθειας.

Δύο –αρχικά– εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες με εντελώς διαφορετική νοοτροπία και στάση απέναντι στα πράγματα, έχουν τον ίδιο στόχο: να επικρατήσει η δική τους αλήθεια. Σε κάθε επεισόδιο, η αλήθεια παρουσιάζεται, τίθεται υπό αμφισβήτηση, καταρρίπτεται για να δημιουργηθεί εκ νέου στο επόμενο επεισόδιο.

Παρότι υπάρχουν αμέτρητες δικαστικές και εγκληματικές σειρές με ίδια ή παρόμοια θεματολογία, το The Trial χρησιμοποιεί ήδη γνωστές νόρμες αλλά τους δίνει νέα πνοή. Οι χαρακτήρες, είτε πρόκειται για τους πρωτεύοντες είτε για τους δευτερεύοντες, δεν είναι επιφανειακοί. Ο καθένας από αυτούς έχει τη δική του προσωπική ιστορία, η οποία αποκαλύπτεται σιγά σιγά δίνοντας βάθος στον χαρακτήρα και οδηγώντας έτσι τον θεατή να ταυτιστεί μαζί τους μόλις σε οχτώ επεισόδια.

Ο θεατής από παρατηρητής γίνεται μάρτυρας των όσων διαδραματίζονται και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα.

Όπως διαφαίνεται και από το φινάλε του πρώτου κύκλου, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Το ανοιχτό τέλος της σειράς δίνει μια ελπίδα για μια εξίσου αξιόλογη συνέχεια γεμάτη αγωνία, ίντριγκες και δολοπλοκίες με απώτερο σκοπό να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθεί η δικαιοσύνη.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos