ΣΕΙΡΕΣ

"Totally completely fine": Messy millenial woman κλισέ

Δημοσίευση: 15 Ιουλίου 2023, 17:53
Συντάκτης:

Η Vivian Cunningham είναι μια αυτοκαταστροφική, ζορισμένη συναισθηματικά νεαρή κοπέλα που αδυνατεί να ξεπεράσει την τραυματική απώλεια των γονιών της. Σε μια στιγμή που φλερτάρει με το να δώσει τέλος στην ζωή της, πληροφορείται ότι ο παππούς της είναι νεκρός και της έχει αφήσει το σπίτι του, μια μονοκατοικία στην άκρη ενός απόκρημνου βράχου δίπλα στην θάλασσα. Μαζί με το σπίτι ωστόσο, φαίνεται ότι έχει κληρονομήσει και μια αποστολή, καθώς η τοποθεσία έλκει πληθώρα ανθρώπων που θέλουν να βάλουν τέλος στην δική τους ζωή.

<a href="/home-cinema-vod/you-hurt-my-feelings/69124">You hurt my feelings</a>ΣΧΕΤΙΚΑYou hurt my feelings

Αυτή είναι η αφορμή για να αλλάξουν τα πράγματα στην ζωή της ικανότατης Thomasin McKenzie και αυτός είναι ο πυρήνας του αφελούς και παρωχημένου “Totally Completely Fine”.

Η δημιουργός της νέας σειράς του αυστραλιανού Stan Gretel Vella (The Great) υπήρξε μάρτυρας σε δύο απόπειρες αυτοκτονίας στην διάρκεια της καραντίνας κι αυτό την έκανε να αναζητήσει πληροφορίες γύρω από τους ανθρώπους που λειτουργούν σαν «φύλακες» των τοποθεσιών που επιλέγονται συχνά ως τόποι αυτοκτονιών. Αυτό είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο μιας σειράς που προσπαθεί να διαχειριστεί περισσότερα απ’ όσα μπορεί, με μια γραφή πολύ λιγότερο έξυπνη ή αιχμηρή απ’ όσο νομίζει.

Η προσέγγιση και η δομή είναι αρκετά απλοποιημένες, η ελαφράδα δεν λειτουργεί στα περισσότερα σημεία και το ίδιο ισχύει και με τις πιο σκοτεινές πλευρές, που αφήνονται σε μια πραγματικά αναμενόμενη και ατυχή επιφάνεια.

Ο συνδυασμός δραματικού βάθους και κωμικότητας έχει υπάρξει πραγματικά πιο εντυπωσιακός και ουσιαστικός, οι χαρακτήρες φλερτάρουν συχνά με την καρικατούρα και το γεγονός πως η πλοκή, στην προσπάθειά της να μιλήσει για το ψυχικό τραύματα και την αυτοκτονικότητα, αναλώνεται ξανά στα τερτίπια της “messy millennial woman” δεν βοηθά καθόλου.

Σίγουρα παραμένει σημαντικό το να προσεγγίζουμε αυτές τις θεματικές, ιδιαίτερα με έναν πιο ελαφρύ και προσβάσιμο τρόπο, αλλά χωρίς να αμελούμε τις λεπτές ισορροπίες, καταλήγοντας με ένα βεβιασμένο και βαρετό σύνολο τσιτάτων εγχειριδίου αυτοβοήθειας στο μεταξύ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

You hurt my feelings

You hurt my feelings

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Όταν η Μπεθ ακούει κρυφά τον σύζυγό της, Ντον, να γίνεται επικριτικός για...
11 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
42992
Feelgood
18784
Neo
2440
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos