Τέσσερα ελληνικά φιλμ στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Δημοσίευση: 26 Δεκ. 2023, 04:28
Συντάκτης:

Μετά το Μινόρε του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα, άλλα τρία ελληνικά φιλμ θα προβληθούν στο προσεχές φεστιβάλ του Ρότερνταμ.

<a href="/nea/minore-toy-konstantinoy-koytsoliota-sto-roterntam/69215">Το Μινόρε του Kωνσταντίνου Κουτσολιώτα στο Ρότερνταμ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο Μινόρε του Kωνσταντίνου Κουτσολιώτα στο Ρότερνταμ

Οι ταινίες ΕΜΜΟΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΠΟΣ και 121280 RITUAL θα προβληθούν στο φημισμένο κινηματογραφικό της ολλανδικής πόλης, στο πλαίσιο του προγράμματος Cinema Regained. Το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ είναι από τα πιο καταξιωμένα φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου, ενώ το πρόγραμμα Cinema Regained προσφέρει νέες οπτικές στην κινηματογραφική κληρονομιά.

Η ταινία ΕΜΜΟΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ της Ρέας Βαλντέν θα κάνει τη διεθνή πρεμιέρα της στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ! «Η Ρέα Βαλντέν προσκαλεί τη μητέρα της Αντουανέττα Αγγελίδη, φάρο της φεμινιστικής avant-garde, για μια μυστική εξομολόγηση».

Πολλά περισσότερα για την ταινία σας έχουμε γράψει εδώ.

Με την ευκαιρία της διεθνούς πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ, θα προβληθούν επίσης οι ταινίες:

ΤΟΠΟΣ (1985) της Αντουανέττας Αγγελίδη. Με τα λόγια του Olaf Möller, «Δεν θα βρείτε ταινίες που να μοιάζουν στον ΤΟΠΟ, και σίγουρα καμιά που να προσεγγίζει τη Δυτική Τέχνη με παρόμοιο κριτικό ύφος».

121280 RITUAL (2008/ performance του 1980) της Αντουανέττας Αγγελίδη (και της Ρέας Βαλντέν), όπου «η εγκυμοσύνη γίνεται τελετουργία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
55 λεπτά

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos