Ταινίες που προβάλλονται στα drive-in θα είναι επιλέξιμες για τα Όσκαρ

Δημοσίευση: 10 Οκτ. 2020, 15:25
Συντάκτης:

Το drive-in σινεμά γνωρίζει μια πρωτόγνωρη άνθιση στον καιρό της πανδημίας λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν. Και ενώ παγκοσμίως εξακολουθούν να πραγματοποιούνται drive-in προβολές, πλέον θα απολαμβάνουν και άλλο προνόμιο. Οι ταινίες που προβάλλονται σε drive-in και ας μην παιχτεί στα παραδοσιακά σινεμά, θα μπορούν να διαγωνιστούν κανονικά στα προσεχή Όσκαρ, στην 93η απονομή των αμερικανικών βραβείων. Με νέα ανακοίνωσή της, η αμερικανική Ακαδημία ανακοίνωσε τα εξής νέα στοιχεία:

<a href="/nea/xekinise-i-ypovoli-tainion-gia-film-poy-tha-steilei-i-ellada-sta-oskar-2024/68568">Ξεκίνησε η υποβολή ταινιών για το φιλμ που θα στείλει η Ελλάδα στα Όσκαρ 2024</a>ΣΧΕΤΙΚΑΞεκίνησε η υποβολή ταινιών για το φιλμ που θα στείλει η Ελλάδα στα Όσκαρ 2024

Ταινίες που προορίζονται για κινηματογραφική κυκλοφορία, αλλά αρχικά διατίθενται μέσω υπηρεσίας VOD ή άλλης μετάδοσης ενδέχεται να πληρούν τις προϋποθέσεις, καθιστώντας την ταινία διαθέσιμη στον ασφαλή ιστότοπο για τα μέλη της Ακαδημίας εντός 60 ημερών από την κυκλοφορία της ταινίας. 2. Οι ταινίες μπορούν να προκριθούν με μια παραδοσιακή κυκλοφορία στις αίθουσες, ολοκληρώνοντας μια επταήμερη διαδρομή σε μία από τις έξι πόλεις που πληρούν τις προϋποθέσεις (Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο / Bay Area, Σικάγο, Μαϊάμι, Ατλάντα), προβάλλοντας τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, με τουλάχιστον μία προβολή μεταξύ 6 μ.μ. και 10 μ.μ. καθημερινά. Επιπλέον, τα drive-in σινεμά σε αυτές τις πόλεις θα θεωρηθούν πλέον ως εμπορικοί χώροι, ωστόσο, η απαίτηση προβολής θα προσαρμόζεται από τρεις φορές την ημέρα σε μία φορά την ημέρα. Οι ταινίες που έχουν κινηματογραφική κυκλοφορία δεν απαιτείται να υποβληθούν στο Academy Screening Room εντός 60 ημερών, είναι προαιρετικό.

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά η Ακαδημία είχε γνωστοποιήσει ότι για φέτος θα επιτραπεί και σε ταινίες που προβλήθηκαν σε streaming πλατφόρμες τύπου Netflix να υποβάλουν υποψηφιότητα. Όλες αυτές οι επιλογές φαντάζουν προσωρινές αλλά θα δούμε τι θα παραμείνει εν τέλει και τις επόμενες χρονιές και πώς θα επηρεάσει την κινηματογραφική βιομηχανία. Φέτος πάντως είναι μια πενιχρή κινηματογραφική σεζόν με πολλές ταινίες να έχουν ακυρωθεί. Κάποιες που ξεχώρισαν είναι το Da 5 Bloods του Spike Lee, το The Trial of the Chicago 7 του Aaron Sorkin, το On the Rocks της Sofia Coppola, το Mank του David Fincher (αναμένεται για τον Δεκέμβριο) και το News of the World. Η 93η απονομή των Όσκαρ, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου 2021.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos