Tα θερινά ξεκινούν μέσα Ιουνίου με αποστάσεις

Tα θερινά ξεκινούν μέσα Ιουνίου με αποστάσεις
Δημοσίευση: 29 Απριλίου 2020, 13:58
Συντάκτης:

Τα μέτρα της σταδιακής επανεκκίνησης μετά το χρονικό διάστημα του περιορισμού λόγω της εξάρσης του κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες και η έναρξη των θερινών κινηματογράφων οριοθετήθηκε χρονικά για τα μέσα Ιουνίου.

ΣΧΕΤΙΚΑΟι ταινίες που αναβλήθηκαν λόγω κορονοϊού και οι νέες ημερομηνίες τους

Προφανώς η κατάσταση δεν είναι καθόλου απλή, καθώς ο κίνδυνος του ιού δεν έχει πάψει να υφίσταται, ενώ και η δικαιολογημένη ανησυχία του κόσμου, αναμένεται να διαδραματίσει τον δικό της αρνητικό ρόλο στην επιστροφή του κοινού στις αίθουσες. Και δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα είχε συμβεί στην ψυχολογία των Ελλήνων, αν τα κρούσματα δεν είχαν διατηρηθεί σε τόσο μικρό βαθμό, συγκριτικά με άλλες χώρες για τις οποίες ενημερωνόμαστε συνεχώς από τα ΜΜΕ.

Τα πρώτα ειδικά μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν από τους ιδιοκτήτες των θερινών κινηματογράφων αφορούν την ελάχιστη απόσταση μεταξύ των σειρών καθισμάτων που ορίζεται στο 1,5 μέτρο και τον ορισμό της μέγιστης επιτρεπόμενης πληρότητας που δεν πρέπει να ξεπερνά το 60% της συνολικής. Και προφανώς προσεχώς θα προστεθεί και μια συμπληρωματική οδηγία για τα καθίσματα που βρίσκονται στην ίδια σειρά, όπου ενδεχομένως να δοκιμαστεί η λογική της σκακιέρας, που συζητείται και στις υπόλοιπες χώρες. Και σίγουρα και περισσότερες λεπτομέρειες.

Προσεχώς επίσης θα μάθουμε και πόσοι από τους ιδιοκτήτες θερινών κινηματογράφων θα επιλέξουν να ανοίξουν τις αίθουσές τους, ποιες εταιρείες διανομής θα πάρουν το ρίσκο να φέρουν νέες ταινίες (και αν και πόσες υπάρχουν διαθέσιμες από αυτές) και βεβαίως κάποια στιγμή σειρά θα πάρουν και οι κλειστές αίθουσες, για τις οποίες προς το παρόν δεν έγινε καμία διευκρίνιση στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν.

Όπως και με πολλές άλλες επιχειρήσεις, κυρίως αυτές της εστίασης, οι μέχρι τώρα εξαγγελίες της κυβέρνησης εστιάζουν αποκλειστικά και μόνο στην προστασία των πολιτών (η οποία προφανώς προέχει), χωρίς να έχουν εξαγγείλει το παραμικρό μέτρο που θα βοηθούσε όλες αυτές τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πληχθεί βάναυσα από την πανδημία, να σταθούν στα πόδια τους, να συνεχίσουν να λειτουργούν με αξιοπρέπεια, κυρίως -ας μην κοροϊδευόμαστε- να μην κλείσουν.

Στην περίπτωση των κινηματογραφικών αιθουσών, αναφερόμαστε σε μείωση του ΦΠΑ, ελάφρυνση του ενοικίου (δεν γίνεται να είναι στο 100% ενώ η αίθουσα αξιοποιεί το 60% της χωρητικότητάς της) και πολλά άλλα που μπορείτε να διαβάσετε στην επιστολή της Πανελλήνιας Ενωσης Αιθουσαρχών.

Η διαδικασία θα είναι πολύ δύσκολη και επώδυνη, ας ελπίσουμε σε ελάχιστες απώλειες.

Θυμηθείτε τα πανέμορφα θερινά της χώρας μας στο αφιέρωμα του ΜOVE IT και πάρτε μια βαθιά ανάσα.

Δημοσίευση: 29 Απριλίου 2020, 13:58
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ