Στείλε την ταινία σου δωρεάν στο BFI Future Film Festival

Δημοσίευση: 15 Ιουλίου 2020, 14:58
Συντάκτης:

Μπαίνοντας στον 14ο χρόνο διεξαγωγής του, το BFI Future Film Festival (FFF) αποτελεί το σημαντικότερο φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών της Βρετανίας, για νέους δημιουργούς, ηλικίας 16-25. Μερικούς μήνες μετά το London Film Festival, το κινηματογραφικό ενδιαφέρον εστιάζεται στους νέους κινηματογραφιστές, με το Future Film Festival να αναζητά για 4 μέρες κάθε Φεβρουάριο, τις μικρού μήκους ταινίες που θα προβληματίσουν, θα συγκινήσουν, θα διασκεδάσουν και θα πουν κάτι νέο και συγκλονιστικό.  

<a href="/news/bfi-leei-ohi-se-tainies-me-simademenoys-kakoys/59438">Το BFI λέει όχι σε ταινίες με σημαδεμένους κακούς</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο BFI λέει όχι σε ταινίες με σημαδεμένους κακούς

Οι ταινίες, που διαγωνίζονται, έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν δώρα έως και 15.000 λιρών Αγγλίας, ενώ οι διαγωνίζονται για 10 κατηγορίες:

- Best Animation

- Best Documentary

- Best Experimental Film

- Best Micro Short

- Best International Film

- Best International Special Mention

- Best Writer

- Best Director

- Best Film

- Best New Talent

Με ένα πλούσιο τετραήμερο και για τη βιομηχανία, γύρω από τρεις βασικούς πυλώνες – Storytelling, Business of Film, και Career Ladders – το φεστιβάλ, παράλληλα με τις προβολές των ταινιών,  διοργανώνει ομιλίες και masterclasses, όπου συμμετέχουν εξέχουσες κινηματογραφικές προσωπικότητες και κινηματογραφικά ταλέντα, καθώς και εταιρείες παραγωγής, βοηθώντας τους νέους στα πρώτα τους βήματα στον κινηματογραφικό χώρο και μιλώντας για τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Τα Q&As δεσπόζουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, με την ηθοποιό Maisie Williams (Game of Thrones) να δίνει το παρόν το 2019 μιλώντας για την καριέρα της, και τον σκηνοθέτη Edgar Wright (Baby Driver) να συμμετέχει σε ένα Q&A εφ’ όλης της ύλης στο φεστιβάλ του 2020. Τον ίδιο χρόνο, βρέθηκε και η HBO στο φεστιβάλ με το masterclass HBO Presents: How I Found my Passion in Post Production, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για το στάδιο που έπεται της παραγωγής σε σόου, όπως το Big Little Lies και το Veep, ενώ Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής για τα βραβεία ήταν η Sarah Gavron (Suffragette, Rocks).

Το BFI Future Film Festival δίνει την ευκαιρία στους νέους δημιουργούς να συναντήσουν εκπροσώπους από εταιρείες παραγωγής, πανεπιστήμια αλλά και οργανισμούς που παρέχουν ποικίλες ευκαιρίες networking σε όλους, όσοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην βιομηχανία του θεάματος. Το φεστιβάλ προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 1000 νέους επισκέπτες, και τα τελευταία χρόνια, επιχειρείται μία μεγάλη εξωστρέφεια, στοχεύοντας ιδιαιτέρως σε κοινό έξω από τα βρετανικά σύνορα, περικλείοντας στο πρόγραμμά του φωνές από όλο τον κόσμο.

Οι αιτήσεις υποβολής ταινιών για το BFI Future Film Festival έχουν ξεκινήσει και θα διαρκέσουν, έως τις 7 Αυγούστου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι μεταξύ 16-25 χρονών, και οι ταινίες τους πρέπει να είναι μικρού μήκους (10 λεπτά και κάτω), να έχουν γυριστεί τα τελευταία δύο χρόνια, και να χαρακτηρίζονται από μία ενδιαφέρουσα και αυθεντική ιδέα.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 18 Δεκεμβρίου 2020 και το φεστιβάλ θα διεξαχθεί 25 – 28 Φεβρουαρίου 2021. Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, τα κριτήρια και τη διαδικασία υποβολής, μπορείτε να βρείτε εδώ: https://filmfreeway.com/BFIFutureFilmFestival

Το MOVE IT στηρίζει τους νέους δημιουργούς από την Ελλάδα, και εγκαινιάζει μία συνεργασία με το φεστιβάλ, προσφέροντας σε 5 τυχερούς αναγνώστες τη δυνατότητα να καταθέσουν την ταινία τους δωρεάν. 

Οι 5 πρώτοι/πρώτες που θα μας στείλουν e-mail στο joker@moveitmag.gr, θα λάβουν έναν κωδικό, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά την διάρκεια της διαδικασίας υποβολής και έτσι θα καταθέσουν την ταινία τους δωρεάν χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουν το χρηματικό αντίτιμο που απαιτείται!

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos