Το Σπιρτόκουτο του Γιάννη Οικονομίδη θα γίνει μιούζικαλ στη Στέγη

Δημοσίευση: 17 Μαΐου 2021, 13:51

Ακριβώς 20 χρόνια μετά την πρώτη της προβολή στις αίθουσες για το «Σπιρτόκουτο» και το κινηματογραφικό σοκ που προκάλεσε σε πολλούς, η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη ετοιμάζεται να ανέβει στη σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση το 2022.

ΣΧΕΤΙΚΑΑγίου Βαλεντίνου με την "Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς"

Όπως έγραψε το iefimerida.gr, το φιλμ του Κύπριου δημιουργού θα μετατραπεί σε μιούζικαλ και ο Οικονομίδης συνεργάζεται για την υλοποίηση αυτής της νέας φόρμας με τον βραβευμένο ηθοποιό Γιάννη Νιάρρο που γράφει τη μουσική και τους στίχους.

Το λιμπρέτο το υπογράφει ο Οικονομίδης μαζί με τον Δώρη Αυγερινόπουλο, την σκηνοθεσία ανέλαβε η Λένα Κιτσοπούλου -γνώριμη συνεργάτιδα της Στέγης-, την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει Γιάννης Οικονομίδης. Η φόρμα τού μιούζικαλ, της μουσικοπολεμικής παράστασης, φαίνεται να «κουμπώνει» με την αρχική σύλληψη του σκηνοθέτη για το κινηματογραφικό Σπιρτόκουτο, όταν κατέληξε στην ταινία επηρεασμένος από την ανάγνωση του «Πατέρα» του Στρίντμπεργκ.

Στην παράσταση θα συμμετέχουν οκτώ τραγουδιστές, θα υπάρχει χορωδία και πλήρης μπάντα. Η Στέγη ήδη έχει ρίξει μεγάλο βάρος σε αυτή την παραγωγή, στο λοξό μιούζικαλ του 2022.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Οικονομίδης συνεργάζεται με το Ίδρυμα Ωνάση. «Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» ήταν συμπαραγωγή του Onassis Culture και είχε κάνει επίσημη πρεμιέρα στη Στέγη τον Φεβρουάριο του 2020.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 17 Μαΐου 2021, 13:51
Ενημέρωση: 17 Μαΐου 2021, 13:51
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
2796
Tanweer
2500
Feelgood
2355
Feelgood
2030