ΣΕΙΡΕΣ

"Slow horses" season 2: Απολαυστικά ρευστό

Δημοσίευση: 19 Δεκ. 2022, 16:09
Συντάκτης:

Βασισμένο στο πρώτο βιβλίο της σειράς μυθιστορημάτων του Mike Herron, το “Slow Horses” του Apple TV+ μας συστήθηκε τον περασμένο Απρίλιο ως ένα καλογραμμένο, πυκνό και εύρυθμο βρετανικό κατασκοπευτικό δράμα, που κατάφερε να ξεφύγει από το βάρος και τις απαιτήσεις του είδους και να μας εκπλήξει ευχάριστα. H άμεση ανανέωση της σειράς επομένως ήταν μια αναμενόμενη και ιδιαίτερα ικανοποιητική εξέλιξη.

<a href="/home-cinema-streaming/greatest-hits/70041">The Greatest Hits</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe Greatest Hits

Συνεχίζοντας σε ίδιο ρυθμό και διαθέσεις, ο δεύτερος κύκλος ξεκινά με έναν ηλικιωμένο ιδιοκτήτη sex shop, που καθώς αντιλαμβάνεται μια περίεργη παρουσία να τον παρατηρεί, τον παίρνει απευθείας στο κατόπι.

Μετά από μια στενή παρακολούθηση σε δρόμους και βρετανικά μέσα μεταφοράς, στην διάρκεια της οποίας αρχίζει να μην αισθάνεται καλά, ο ηλικιωμένος πρώην πράκτορας Dickie Bow (Phil Davis) αφήνει την τελευταία του πνοή στις τελευταίες θέσεις ενός λεωφορείου. Πριν φύγει όμως, φροντίζει να στείλει ένα γραπτό μήνυμα, κρύβοντας επιμελώς το κινητό του τηλέφωνο κάτω από το κάθισμα.

Το μήνυμα αυτό θέτει την αρχή μιας νέας υπόθεσης για τους ανθρώπους του «Λάκκου», όπως αποκαλείται η υπηρεσία των απόκληρων πρακτόρων της ΜΙ5, που εμπλέκει Ρώσους κατασκόπους και διπλούς πράκτορες, μυστηριώδεις δολοφονίες και ψυχροπολεμικές νότες κυνηγητού παλαιάς κοπής.

Με αρχηγό τον δηκτικό, απεριποίητο Jackson Lamb του Gary Oldman (που αν και έχει ξαναυπάρξει κατάσκοπος στο αριστοτεχνικό “Tinker Tailor Soldier Spy”, εδώ βρίσκεται σε ολότελα διαφορετικό και στον πρώτο του regular τηλεοπτικό ρόλο) και το ίδιο ικανότατο, πλούσιο σύνολο ηθοποιών και χαρακτήρων, στο οποίο γίνονται ενδιαφέρουσες προσθαφαιρέσεις, το “Slow Horses” εξακολουθεί να αφηγείται μια ιστορία που καταναλώνεται απνευστί.

Τα τρία επεισόδια που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής, σε σκηνοθεσία του Jeremy Lovering, εξακολουθούν να κρατούν τον πήχη ψηλά, το χιούμορ και η κωμικότητα εξισορροπούν και ανανεώνουν τις πιο κλασικές πλευρές ενώ η εξέλιξη παραμένει απολαυστική και ρευστή, ίσως ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από αυτή της πρώτης σεζόν.

Δεν γνωρίζουμε αν η σειρά αποτελεί την τελευταία εμφάνιση του Oldman πριν την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, όμως σίγουρα αυτή δεν είναι η τελευταία σεζόν της σειράς. Τα γυρίσματα του τρίτου κύκλου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ ο τέταρτος βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Ένα μεγάλο ναι από εμάς.

H άποψη του MOVE IT για την πρώτη σεζόν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
7 ώρες
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos