Το σινεμά του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Λούβρο

Δημοσίευση: 15 Οκτ. 2021, 17:40

Για την αναγνωρισμότητα και την επιδραστικότητα που εξακολουθεί να έχει το σινεμά του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε εκατομμύρια σινεφίλ παντού, δεν χρειάζεται να επισημανθεί ξανά και ξανά. Ούτε να αναλυθούν οι λόγοι που συμβαίνει αυτό. Θα χρειαζόντουσαν πολλές χιλιάδες λέξεις.

<a href="/nea/maios-2022-ekk-hrimatodotei-16-tainies/66437">Μάιος 2022: Το ΕΚΚ χρηματοδοτεί 16 ταινίες</a>ΣΧΕΤΙΚΑΜάιος 2022: Το ΕΚΚ χρηματοδοτεί 16 ταινίες

Μια ακόμη απόδειξη του σεβασμού που χαίρει το κινηματογραφικό σύμπαν του αξέχαστου Έλληνα δημιουργού, είναι το παρακάτω, όπως ενημερωθήκαμε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου:

Εικόνες από το κινηματογραφικό σύμπαν του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα κατακλύσουν το Auditorium του Λούβρου στο πλαίσιο της εκδήλωσης Paris – Athenes Cycle de Films, που αποτελεί μέρος της έκθεσης «Παρίσι – Αθήνα, η γέννηση της σύγχρονης Ελλάδος (1675 – 1919». Το αφιέρωμα στον Αγγελόπουλο θ’ ανοίξει με τις «Μέρες του 36» και θα ολοκληρωθεί στις 17/10, στη διάρκειά του θα προβληθούν οι ταινίες: «Η σκόνη του χρόνου», «Το Βλέμμα του Οδυσσέα», «Μια αιωνιότητα και μια μέρα», «Ταξίδι στα Κύθηρα».

H εκδήλωση Paris – Athenes Cycle de Films θα συνεχιστεί μέχρι τις 16/12/2021 περιλαμβάνοντας επίσης τα ντοκιμαντέρ: «Dans le sillage d’ Ulysse» του Ζαν Μπαρονέ, «Βάσσες» του Ζαν Ντανιέλ Πολέ, «Αρκαδία χαίρε» του Φίλιππου Κουτσαφτή.

Περισσότερα πολύ πιο αναλυτικά εδώ.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!