ΣΕΙΡΕΣ

"Shining girls" season 1: Ελίζαμπεθ Μος show

Δημοσίευση: 4 Μαΐου 2022, 11:59
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Κίρμπι (Ελίζαμπεθ Μος) ήταν μια πολλά υποσχόμενη νεαρή γυναίκα που ετοιμαζόταν για μια καριέρα ως ρεπόρτερ όταν δέχθηκε μια βάναυση επίθεση από έναν άγνωστο άντρα. Παρότι κατάφερε να γλιτώσει τον θάνατο, τα κυριολεκτικά και ψυχολογικά σημάδια αυτής της εμπειρίας έχουν επηρεάσει την επαφή της με την πραγματικότητα.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Χρόνια μετά το συμβάν, ανακαλύπτεται το πτώμα μιας άλλης γυναίκας και οι ομοιότητες ανάμεσα στα τραύματά της κι αυτά της Κίρμπι είναι ανησυχητικές. Έτσι, η Κίρμπι ξεκινά μια αναδρομή στο παρελθόν για να εντοπίσει τον δολοφόνο, σε συνεργασία με έναν αλκοολικό ρεπόρτερ (Βάγκνερ Μούρα).

Γνώμη: To 2022 φαίνεται να είναι η χρονιά της Apple TV+, καθώς η streaming πλατφόρμα της Apple έχει παραδώσει ένα σερί από καλοφτιαγμένες σειρές με πρωτοκλασάτους πρωταγωνιστές και ενδιαφέροντα premises. Τελευταία προσθήκη σε αυτή την καλή σοδειά είναι το “Shining Girls”, ένα μεταφυσικό θρίλερ βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Λόρεν Μπιουκς.

Στα ονόματα των εκτελεστικών παραγωγών συναντάμε τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και την Ελίζαμπεθ Μος, η οποία επίσης πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί δύο επεισόδια του πρώτου κύκλου, ενώ το σενάριο ανέλαβε η Σίλκα Λουίζα (“Strange Angel”). Και στα τρία επεισόδια που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής, ένα πράγμα είναι σίγουρο: η Μος βρίσκεται 100% στο στοιχείο της! Η ηθοποιός που έγινε γνωστή από το “Mad Men” και το “The Handmaid’s Tale” έχει πάρει πλέον διδακτορικό στην ενσάρκωση πολύπλοκων γυναικείων χαρακτήρων που έρχονται αντιμέτωπες με τα τραύματά τους και προσπαθούν να επιβιώσουν σε αντίξοες συνθήκες. Είναι φυσικά και ο κύριος πόλος έλξης για τους θεατές, οι οποίοι όμως φαίνεται ότι θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες: στην πρώτη θα είναι αυτοί που θα παρατήσουν τη σειρά, καθότι πραγματικά παίρνει τον χρόνο της στα τρία αυτά επεισόδια, και στη δεύτερη θα είναι οι υπομονετικοί θεατές.

Το κατά πόσον οι δεύτεροι θα ανταμειφθούν είναι μυστήριο προς το παρόν. Κι αυτό γιατί το “Shining Girls” δεν ασχολείται με το ποιος είναι ο δολοφόνος, αλλά με το πώς καταφέρνει να κινείται μέσα στον χρόνο.

Ναι, καλά διαβάσατε, και δεν πρόκειται για spoiler! Από την πρώτη κιόλας σκηνή, γνωρίζουμε τον ένοχο, ο οποίος είναι ένας κατά συρροήν δολοφόνος / time traveler που αρέσκεται στο να σκοτώνει «λαμπερά» κορίτσια, κοινώς δυναμικές, νέες γυναίκες που ξεχωρίζουν για τις ικανότητές τους.

Ο Τζέιμι Μπελ (“Billy Elliot”) είναι ένας ακόμη λόγος για να δει κανείς τη σειρά, καθώς είναι ανατριχιαστικά σατανικός, χωρίς την υπερβολή που συνοδεύει συνήθως τέτοιους χαρακτήρες. Βέβαια, ο δικός του δολοφόνος δεν μοιάζει και με κανέναν άλλο που έχουμε δει μέχρι στιγμής, είναι η αλήθεια!

Στα θετικά είναι επίσης η όλη αισθητική της σειράς που παραπέμπει στο “Zodiac” του Ντέιβιντ Φίντσερ, με αποτέλεσμα το μεταφυσικό κομμάτι να είναι αρμονικά ενσωματωμένο, άρα και πειστικό.

Εάν τα σεναριακά twists –που σίγουρα θα έρθουν– καταφέρουν να απαντήσουν στα ερωτήματα που μαζεύονται ήδη από το πρώτο επεισόδιο, τότε το “Shining Girls” θα καταφέρει να αποκτήσει μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα τηλεοπτικά θρίλερ της χρονιάς. Αν όμως «μπουρδουκλωθεί» περισσότερο μέσα στα χωροχρονικά ταξίδια των πρωταγωνιστών του, απομακρύνοντας το κέντρο βάρους από το χτίσιμο των χαρακτήρων τους, τότε οι ανυπόμονοι θεατές θα έχουν γλιτώσει μια σίγουρη απογοήτευση!

Πρώτη δημοσίευση: 4 Μαΐου 2022, 11:59
Ενημέρωση: 4 Μαΐου 2022, 11:59
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos