ΣΕΙΡΕΣ

"Shantaram" season 1: Βαρύγδουπο και σοβαροφανές

Δημοσίευση: 12 Νοε. 2022, 17:21
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μετά την απόδρασή του από μια φυλακή της Αυστραλίας, ο Ντέιλ (Τσάρλι Χάναμ) βρίσκεται στη Μουμπάι της δεκαετίας του ‘80. Εκεί, θα γνωρίσει ανθρώπους από διάφορα μέρη του πλανήτη, οι οποίοι έχουν καταλήξει στην πόλη της Ινδίας είτε για να βρουν τον εαυτό τους είτε για να χαθούν στο πλήθος.

<a href="/nea/renegade-nell-captain-marvel-toy-18oy-aiona/69932">"Renegade Nell": Captain Marvel του 18ου αιώνα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Renegade Nell": Captain Marvel του 18ου αιώνα

Ο Ντέιλ, προσπαθώντας να ανακτήσει την ελευθερία του, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια διαμάχη που θα θέσει σε κίνδυνο τόσο τη δική του ζωή όσο και την επιβίωση των φτωχότερων κατοίκων.

Γνώμη: Υπάρχουν κάποιες σειρές που παίρνουν τον εαυτό τους πολύ πιο σοβαρά απ’ όσο θα έπρεπε και το “Shantaram” του Apple TV μπαίνει με άνεση σε αυτή την κατηγορία.

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο εγχείρημα του streaming παρόχου, με μια προσεγμένη εναρκτήρια σεκάνς απόδρασης που προϊδεάζει για μια συνέχεια με έντονη δράση. Η δράση, όμως, παραγκωνίζεται από μια διαρκή διάθεση ηθικολογίας, με διαλόγους και αφήγηση που μοιάζουν βγαλμένοι από βιβλίο αυτοβοήθειας και μια πληθώρα από subplots και περιφερειακούς χαρακτήρες που δεν φαίνεται να οδηγούν κάπου.

Βασισμένο στο ογκοδέστατο, ομώνυμο μπεστ-σέλερ του Γκρέγκορι Ντέιβιντ Ρόμπερτς, το “Shantaram” είναι μια εξαιρετικά άνιση μίξη θρίλερ, περιπέτειας και δράματος, του οποίου οι καλές στιγμές είναι τόσο λίγες, τουλάχιστον στα πρώτα έξι επεισόδια που έχουν προβληθεί, που χάνονται μέσα σε ανούσιες σκηνές που προκαλούν, στην καλύτερη περίπτωση, απανωτά χασμουρητά.

Και μπορεί ο Τσάρλι Χάναμ (“Sons of Anarchy”) να είναι χάρμα οφθαλμών, καθώς κυκλοφορεί σχεδόν ημίγυμνος σε κάθε επεισόδιο, αλλά ο χαρακτήρας του είναι τόσο σχηματικά γραμμένος που κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά από ένα δίλημμα που θα καθορίσει την πορεία του (κι αυτή της σειράς εν γένει), ξέρεις ακριβώς ποια απόφαση θα πάρει.

Σχηματικοί είναι κι όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες που τον περιστοιχίζουν, με τους καλούς να φοράνε σχεδόν φωτοστέφανο και τους κακούς να κάνουν μπαμ από χιλιόμετρα.

Έτσι, καταλήγεις να νιώθεις σχεδόν άσχημα σκεπτόμενος ότι όλα τα λεφτά που έπεσαν, καθότι κάνει μπαμ ότι η παραγωγή της σειράς κόστισε αρκετά, θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει μια εντελώς διαφορετική και άκρως καλύτερη σειρά, εάν οι σεναριογράφοι ήξεραν τη διαφορά ανάμεσα στο βαρύγδουπο και το ουσιώδες.

Το “Shantaram” μοιάζει να παρακαλά να το πάρει κανείς στα σοβαρά, αλλά στο εκατοστό τσιτάτο περί ατομικής και πνευματικής ελευθερίας που εκστομίζει κάποιος από τους χαρακτήρες, θα θες απλά να ελευθερωθείς από τη θέασή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
6338
Spentzos
5678
Feelgood
4647
Tanweer
2881
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos