ΣΕΙΡΕΣ

"Servant" season 3: Σιαμαλάν στα πολύ καλά του

Δημοσίευση: 24 Φεβ. 2022, 17:25

Ο Sean, η Dorothy, και η αμφιβόλου προέλευσης νταντά τους επιστρέφουν για ακόμα μια σεζόν, για να τα βάλουν αυτή τη φορά με την αίρεση της Leanne. 

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

 Ο M. Night Shyamalan, ο οποίος εκτός από κάποια επεισόδια που έχει σκηνοθετήσει, έχε αναλάβει και την γενική επίβλεψη της σειράς, έχει φανατικό κοινό που τον ακολουθεί πιστά τόσο στις επιτυχίες όσο και στις αποτυχίες του.

Το Servant, από την αρχή μέχρι και αυτό τον κύκλο θυμίζει Shyamalan στα πολύ καλά του, και η τελευταία σεζόν, η οποία συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες, θα ικανοποιήσει όχι μόνο τους φαν του, αλλά και όποιον άλλο επιλέξει να την παρακολουθήσει. 

Στον τρίτο κύκλο, η Leanne έχει απαρνηθεί την αίρεση της και έχει ταχτεί υπέρ της οικογένειας Turner. To premise της σειράς είναι πολύ ενδιαφέρον, και ο τρόπος που έχει αποδοθεί μας έχει κρατήσει μέχρι και την τρίτη σεζόν. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, δεν υπάρχει καμία σημαντική δράση, αλλά δεν χρειάζεται να υπάρξει. Είναι γυρισμένη με τέτοιο τρόπο που αυτό το διακριτικό στοιχειό μεταφυσικού τρόμου, της ταιριάζει απόλυτα, και της δίνει χαρακτήρα. Έχει μείνει πιστή στην συνταγή των δυο πρώτων σεζόν, αλλά και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησε εξ’ αρχής. Μια ατμόσφαιρα που, με εξαίρεση κάποιες πιο δυνατές στιγμές, δεν διαδραματίζεται κάτι ιδιαίτερα έντονο, και είναι ακριβώς αυτή η έλλειψη έντασης που την κάνει creepy. 

 

Τα περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το τι συμβαίνει με την Leanne έχουν σταδιακά απαντηθεί μέχρι τώρα. Τα μόνα μυστήρια που πλανώνται πλέον, αφορούν τον μικρό Jericho, και κατά πόσο η φυσική του υπόσταση θα εξαρτάται για πάντα από την παρουσία της νταντάς του στο σπίτι, αλλά και το τι ακριβώς συμβαίνει με την αίρεση που κρύβεται πίσω από την Leanne. 

Το ατμοσφαιρικό κομμάτι του Servant έχει στηθεί τόσο πετυχημένα, που επισκιάζει και αντισταθμίζει άλλα όχι τόσο δυνατά σημεία, όπως το πόσο εκνευριστικοί και ενίοτε αντιπαθητικοί εξακολουθούν να είναι όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες, με εξαίρεση την Leanne, για τρίτη συνεχόμενη σεζόν. Η κατά τα άλλα συμπαθέστατη και πολύ ικανή υποκριτικά Lauren Ambrose, έχει καταφέρει να αποδώσει μια χαρούμενα νευρωτική Dorothy, με την οποία πολύ δύσκολα ο θεατής συμπάσχει. Λίγο πιο συμπαθητικοί στο κοινό, ίσως είναι οι χαρακτήρες των Tobby Kebbell και Rupert Grint, και αυτό όχι γιατί είναι πιο πολύπλευροι από την Dorothy, αλλά γιατί δείχνουν να έχουν ελάχιστα καλύτερη αντίληψη των εαυτών τους, όπως και της κατάστασης.  

Είναι αλήθεια ότι στην τρίτη πλέον σεζόν η πλοκή κατά διαστήματα πλατειάζει, αλλά αυτό θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι έχει συμβεί σε κάθε σειρά με την πάροδο του χρόνου.

Η επόμενη όμως θα είναι ορθώς και η τελευταία και έτσι το Servant δεν πρόκειται ούτε να κουράσει τους θεατές, ούτε να γίνει ακόμα μια σειρά που θα έπρεπε να είχε τελειώσει νωρίτερα από ότι τελείωσε. Αυτός ο κύκλος αφήνει αρκετό περιθώριο για να συνεχιστούν για λίγο ακόμα οι μεταφυσικές περιπέτειες των Turner.

Στριμάρει Apple TV

Kλεοπάτρα Λιωνή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos