"Τhe rig' season 1: Η αλήθεια είναι εκεί κάτω

Δημοσίευση: 24 Ιαν. 2023, 15:39
Συντάκτης:

Σύνοψη: Εταιρεία που έχει χώσει μεροκαματιάρηδες να τρυπήσουν τον πάτο της θάλασσας για να βρει πετρέλαιο, ανακαλύπτει ότι η φύση -και όχι μόνο- είναι εκεί να τους χαστουκίσει

<a href="/home-cinema-vod/rogue-agent/67694">Rogue Agent</a>ΣΧΕΤΙΚΑRogue Agent

Γνώμη: Απρόσμενη έκπληξη, καλοδεχούμενη, με όλα τα απαραίτητα για ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο.

Το The Rig ή αλλιώς "Η εξέδρα" είναι η βάση που ξεκινάει πολύ γοργά η αφήγηση του δράματος με μια διακοπή ρεύματος ρουτίνας και καταλήγει στο "η αλήθεια είναι εκεί έξω", μπορεί και κάτω.

Χωρίς να πλατιάσει ιδιαίτερα, δίνει διστακτικά τις απαντήσεις για να σε κρατήσει μέχρι τέλους. Μπορεί να το καταφέρει με όλους;

Ίσως όχι .

Ο Iain Glenn είναι πάντα καλός, είτε παίζει για την πλάκα του για  να πληρώσει τη ΔΕΥΑΛ με κάτι Resident Evil και Tomb Raider, είτε σε πραγματικά καλές ταινίες, συν ότι βρίσκεται στο Top 3 ηρώων του Game Of Thrones που ενσάρκωσαν τραγικά πιστά τον χαρακτήρα του βιβλίου. Εδώ, σαν  επικεφαλής της αποστολής, καθοδηγεί την ομάδα μεταξύ λογικής και παράνοιας.

Το όλο story μυρίζει 'Αβυσσο', σερβίρεται με ολίγον X-Files και γαρνιτούρα Ζώνης Του Λυκόφωτος.

Άρα οι fans του sci-fi μυστήριου σπεύστε άφοβα. Οι ύποπτες αγγλόφατσες είναι εκεί, μια χαρά αναλώσιμες.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δε μιλάμε για κομψοτέχνημα. Η έλλειψη ισχυρού budget φωνάζει με τα ουρλιαχτά να ακούγονται μέχρι το βυθό. Σε κάποιες σκηνές το green screen βγάζει μάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν βρίσκονται σε καμία εξέδρα εξόρυξης πετρελαίου, ή απλά σε μια πισίνα με μπρατσάκια.

Μεσα σε όλα αυτά, οι αποκαλύψεις δεν δουλεύουν σωστά μιας και η ολόσωστη απόφαση να μη ξεχειλωθεί το story σε δαιδαλώδη μονοπάτια, δεν υποστηρίζεται από τις ευκολίες στις οποίες ολισθαίνει το σενάριο.

Όπως και να χει, η οικολογική εκδίκηση είναι εκεί να υπενθυμίσει ότι μπρος στην οργή της φύσης, τι να τα κάνεις τα πλούτη και τα πετρέλαια.

Βαρέθηκες τις πολλές season με τα αναπάντητα αινίγματα και τις αέναες συζητήσεις στα social media χωρίς αντίκρυσμα;

Ένα Rig θα σε πείσει ότι και οι μικρές ιστορίες έχουν γούστο.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 24 Ιαν. 2023, 15:39
Ενημέρωση: 24 Ιαν. 2023, 15:39
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ