ΣΕΙΡΕΣ

"The responder" season 2: Χωρίς εκπτώσεις στο αποτέλεσμα

Δημοσίευση: 29 Μαΐου 2024, 19:31
Συντάκτης:

Σύνοψη: Την περσινή χρονιά, ο πρώην αστυνομικός Tony Schumacher μας συστήθηκε με ένα καταιγιστικό ντεμπούτο.

<a href="/nea/somewhere-boy-lanthimika-daneia-me-anthropila/70025">"Somewhere boy": Λανθιμικά δάνεια με ¨ανθρωπίλα"</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Somewhere boy": Λανθιμικά δάνεια με ¨ανθρωπίλα"

Μια σφιχτοδεμένη, κοφτή αφήγηση για ένα διεφθαρμένο, ανάλγητο σύστημα, με πρωταγωνιστή έναν αστυνομικό νυχτερινής βάρδιας υπό κατάρρευση.

Ο δεύτερος κύκλος του “The Responder” ξεκινά λίγους μήνες αφότου ολοκληρώνεται ο πρώτος.

Ο Κρις Κάρσον (Martin Freeman) παραμένει χωρισμένος, κάνει ομαδική θεραπεία για να διαχειριστεί τον θυμό του και προσπαθεί να βρει μια πρωινή δουλειά, προκειμένου να κρατήσει την οικογένειά του στην ίδια πόλη. Το μπλέξιμό του αυτή τη φορά ξεκινάει όταν, για να πετύχει τον στόχο του, επιλέγει να βοηθήσει μια συνάδελφό του. Μια ακόμα συνάδελφό του και όχι την Ρέιτσελ (Adelayo Adedayo), που αναλαμβάνει πλέον μόνη της το βάρος και την δυσκολία του χωρισμού της από τον κακοποιητικό της σύντροφο.

Άποψη: Η εξέλιξη στα πέντε νέα επεισόδια εξακολουθεί να αποτελεί ένα πεδίο υψηλού βαρομετρικού και βρίσκει τρόπους να διατηρήσει το ενδιαφέρον.

Το χιούμορ, σε μεγαλύτερες δόσεις εδώ, εξισορροπεί και λειτουργεί καθαρτικά στο σκληρό και αμοραλιστικό κλίμα του σκοτεινού Λίβερπουλ, ενώ δίνεται παραπάνω βάθος και χώρος τόσο στον Κρις (και τα οικογενειακά του βιώματα) όσο και στους δευτερεύοντες χαρακτήρες. Στην Κέισι (Emily Fairn), που παλεύει να βρει έναν νέο τρόπο να υπάρξει, τον Μάρκο (Josh Finan), που έρχεται αντιμέτωπος με την πατρότητα και τις ευθύνες που κουβαλάει, στην Τζόντι (Faye McKeever) που θέλει πάση θυσία να διατηρήσει την θέση της στο εμπόριο ναρκωτικών και τον πλούτο που το συνοδεύει.

Ιδιαίτερα σημαντική παραμένει η φροντισμένη προσέγγιση του τραύματος της κακοποίησης.

Από την αποσύνδεση και τις ιδέες αυτοτραυματισμού μέχρι την οργή και την ανάγκη για νόημα, ο χαρακτήρας της Ρέιτσελ περιλαμβάνει σεναριακά και ερμηνευτικά μια ρεαλιστική και δουλεμένη αντιμετώπιση του πού αφήνει τα θύματα μια βαθιά και χρόνια κακοποιητική σχέση.

Φυσικά, η διαπλοκή και οι προκλήσεις του συστήματος παραμένουν στο επίκεντρο, η δράση, αν και μειωμένη, δεν χάνει την σπιρτάδα της και συνολικά το στοίχημα της συνέχειας αποδίδει, αβίαστα και χωρίς εκπτώσεις στο αποτέλεσμα.

Πρώτη δημοσίευση: 29 Μαΐου 2024, 19:31
Ενημέρωση: 29 Μαΐου 2024, 19:31
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos