ΣΕΙΡΕΣ

"The rehearsal" season 1: Δεν μοιάζει με κανένα άλλο

Δημοσίευση: 2 Aug 2022, 15:07
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Καναδός κωμικός Νέιθαν Φίλντερ (Nathan for You) δίνει τη δυνατότητα σε απλούς ανθρώπους να προβάρουν καταστάσεις που θέλουν να αντιμετωπίσουν, ώστε να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη όταν θα έρθει η στιγμή να τις βιώσουν στην κανονική τους ζωή. Όμως, η ζωή έχει (σχεδόν πάντα) άλλα σχέδια.

<a href="/nea/lesson-nai-stin-anthropia-ohi-ston-diahorismo/69153">"The lesson": Ναι στην ανθρωπιά, όχι στον διαχωρισμό</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"The lesson": Ναι στην ανθρωπιά, όχι στον διαχωρισμό

Γνώμη: Ο Νέιθαν Φίλντερ είναι η περίπτωση του cult κωμικού που είτε θα τον λατρέψεις είτε θα τον μισήσεις. Ίσως τον γνωρίζετε ήδη από το fake reality “Nathan for You”, που έτρεξε για τέσσερις σεζόν στο Comedy Central. Εκεί, ο Φίλντερ αξιοποιούσε το πραγματικό υπόβαθρό του στη διοίκηση επιχειρήσεων προσφέροντας συμβουλές σε εταιρείες και εργαζόμενους και παρωδώντας, ουσιαστικά, τις μεθόδους που ακολουθούν οι μάρκετινγκ «γκουρού».

Το βασικό χαρακτηριστικό της περσόνας του είναι η έκδηλη αμηχανία, αλλά κι η τάση του να προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα, καθώς λίγα πράγματα φαίνεται να τον αγχώνουν περισσότερο από την επαφή με άλλους ανθρώπους. Τώρα, πέντε χρόνια μετά την τελευταία σεζόν του “Nathan 4 You”, ο Φίλντερ επιστρέφει με το πιο φιλόδοξο εγχείρημά του μέχρι στιγμής, αυτή τη φορά για λογαριασμό του HBO.

Το “The Rehearsal” είναι ένα κωμικό ντοκιμαντέρ που δεν μοιάζει με τίποτα άλλο που έχετε δει! Πραγματικά, μια απόπειρα περιγραφής του θα ήταν ότι μοιάζει σαν να έκαναν παιδί η κινηματογραφική “Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης” και το τηλεοπτικό «How to with John Wilson» –το ότι ο Φίλντερ είναι εκτελεστικός παραγωγός του δεύτερου δεν είναι καθόλου τυχαίο. Πώς γίνεται αυτός ο άβολος τύπος να έπεισε κοτζάμ HBO να του δώσει λεφτά για να στήνει λεπτομερείς αναπαραστάσεις της ζωής ανθρώπων που θέλουν να προβάρουν κάποιο γεγονός της ζωής τους; Από τα πρώτα λεπτά του πρώτο επεισοδίου, θες να μπορούσες να ήσουν μπροστά στο pitch που φαντάζεσαι ότι θα έκανε ο Φίλντερ στα μεγάλα κεφάλια του τηλεοπτικού παρόχου.

Για όσους έχετε δει και έχετε αγαπήσει το “Nathan 4 You”, τότε μπορούμε να πούμε με σιγουριά, κρίνοντας από τα τρία επεισόδια που έχουν βγει μέχρι τώρα στον αέρα, ότι όσα γουστάρατε είναι εδώ.

Οι οριακά cringy κωμικές καταστάσεις, οι στιγμές που νιώθεις ότι ο Φίλντερ είναι μια ιδιοφυία κι αυτές που πιστεύεις ότι κάτι πάει πολύ λάθος με αυτόν τον τύπο. Όμως, το “The Rehearsal” έχει κάτι πιο προσωπικό, λιγότερο αποστασιοποιημένο και, εν τέλει, βαθιά υπαρξιακό και μελαγχολικό. Πολύ απλά, σε κάθε επεισόδιο, αποδεικνύεται ότι οτιδήποτε κι αν κάνουμε, όσο καλά κι αν προετοιμαστούμε για κάτι, η πραγματική ζωή δεν υπακούει στους νόμους μιας πρόβας. Η πραγματικότητα δεν ακολουθεί τους κανόνες μιας κινηματογραφικής ή τηλεοπτικής ιστορίας και παρότι όλοι γράφουμε λίγο ως πολύ το σενάριο της δικής μας ζωής με τις επιλογές, δεν έχουμε πάντα τον τελικό λόγο για το πού αυτές θα μας οδηγήσουν.

Αν δεν θέλετε να δείτε κάτι που να σας υπενθυμίζει τα παραπάνω, τότε το “The Rehearsal” δεν είναι για εσάς. Δεν βγάζει εύκολα γέλιο και δεν προσφέρει κανένα escapism, Αν όμως αφεθείτε, τότε μάλλον θα συνειδητοποιήσετε κι εσείς ότι αυτό που επιχειρεί ο Φίλντερ εδώ είναι σχεδόν μεγαλειώδες στη σύλληψη και την εκτέλεσή του. Το αν το όλο εγχείρημα θα κριθεί επιτυχημένο, θα φανεί με την ολοκλήρωση της σεζόν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το “The Rehearsal” είναι το πιο πρωτότυπο πράγμα που μπορείτε να δείτε αυτή τη στιγμή στη μικρή οθόνη!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
78074
Feelgood
20038
Feelgood
17265
Cinobo
5880
Zone of interest, από την Spentzos Zone of interest, από την Spentzos