Που θα φτάσει η φάση με το DeepFake;

Δημοσίευση: 4 Ιουνίου 2019, 16:45
Συντάκτης:

Πριν μερικές εβδομάδες σας είχαμε δείξει την τρομακτική μίμηση του Μπιλ Χάντερ στον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Όχι όσον αφορά το φυσικό της σκέλος (ήταν εκαιρετική), αλλά σχετικά με την τεχνολογία του Deepfake που χρησιμοποιήθηκε στο video και που δημιουργεί μελλοντικές ανησυχίες για περιστατικά δυσφήμησης.

Η φάση με τα deepfake videos τρέχει εδώ και μία διετία περίπου, όταν και χρησιμοποιούν την τεχνολογία της μηχανικής μάθησης και αποτύπωσης ενός προσώπου σε ένα άλλο, με την τεχνολογία και τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι deepfakers να εξελίσσονται συνεχώς.

Έχουν πάει το face swap σε άλλο επίπεδο, χάρη στην προχωρημένη τεχνητή νοημοσύνη, που «μαθαίνει» τα πρόσωπα και τις εκφράσεις τους «μελετώντας» αμέτρητα βίντεο και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τις γνώσεις αυτές για να μεταμορφώσει ένα άλλο πρόσωπο.

Ένα νέο κανάλι που εμφανίστηκε στο YouTube, το Ctrl Shift Face εντυπωσιάζει με μια σειρά από τρομερά πειστικά βίντεο, όπως η αρχή του «Εξολοθρευτή 2» με τον Σιλβέστερ Σταλόνε να «αντικαθιστά» τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ:

Επίσης, δύο video σχετικά με το Fight Club που αποτυπώνουν το μεγάλο spoiler της ταινίας, αλλά και άλλο ένα με τον Μπιλ Χάντερ να κάνει ταυτόχρονα Πατσίνο και Σβαρτσενέγκερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ophelia

Σύνοψη: Η ταινία της Αυστραλής Claire McCarthy, είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα της Lisa Klein...
1ώρα

Τρεις ηθοποιοί του "Game Of Thrones" αυτοπροτάθηκαν για Emmy!

Στα φετινά τηλεοπτικά βραβεία Emmy που θα πραγματοποιηθούν στις 22 Σεπτεμβρίου μεγάλος νικητής στις...
1ώρα

"Dark" season 2: Να σου κάνω μια ερώτηση;

Το "Dark" είναι μακράν η πιο φιλόδοξη σειρά που έχουμε δει εδώ και καιρό....
1ώρα