Το «Πίσω από τις Θημωνιές» υποψήφιο για Καλύτερο Κάστινγκ ευρωπαϊκής ταινίας

Δημοσίευση: 2 Σεπτεμβρίου 2023, 17:16
Συντάκτης:

Άλλη μία σημαντική διάκριση για το «Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου: η ομάδα των casting directors της ταινίας πέρασαν στην τελική πεντάδα των βραβείων Semiramis 2023 (for Excellence in Casting) που ψηφίζει η Διεθνής Ένωση Διευθυντών Κάστινγκ (International Casting Directors Association - ICDA).

<a href="/nea/vraveia-iris-2023-sarose-piso-apo-tis-thimonies-tis-asiminas-proedroy/68397">Βραβεία Ιρις 2023: Σάρωσε το «Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου</a>ΣΧΕΤΙΚΑΒραβεία Ιρις 2023: Σάρωσε το «Πίσω από τις Θημωνιές» της Ασημίνας Προέδρου

Συγκεκριμένα οι casting directors Σωτηρία Μαρίνη, Σοφία Δημοπούλου, Άκης Γουρζουλίδης και Φραγκίσκος Ξυδιάνος είναι υποψήφιοι για το 2023 Semiramis Award for Excellence in Casting από τη Διεθνή Ένωση Διευθυντών Κάστινγκ. Η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί στο FOCUS στο Λονδίνο στις 6 Δεκεμβρίου 2023.

Αναλυτικά οι 5 υποψήφιες ταινίες για το φετινό βραβείο είναι οι:

«HOLY SPIDER» του Ali Abbasi (ΔΑΝΙΑ)

«ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT» του Edward Berger (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

«ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΜΩΝΙΕΣ» της Ασημίνας Προέδρου (ΕΛΛΑΔΑ)

«CINEMA SABAYA» της Orit Fouks Rotem (ΙΣΡΑΗΛ)

«I AM ZLATAN» του Jens Sjögren (ΣΟΥΗΔΙΑ)

Η Διεθνής Ένωση Διευθυντών Κάστινγκ (International Casting Directors Association - ICDA) καθιέρωσε το σχετικό βραβείο το 2016 και έκτοτε συνεχίζει να αναγνωρίζει τα εξαιρετικά επιτεύγματα στο κάστινγκ κάθε χρόνο. Ο σκοπός της ICDA για τη δημιουργία αυτού του βραβείου ήταν να φωτίσει τον καθοριστικό ρόλο που έχουν οι casting directors στη δημιουργική διαδικασία της κινηματογράφησης μιας ταινίας.

Θυμίζουμε ότι το «Πίσω από τις θημωνιές» απέσπασε 10 βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, ενώ πριν λίγα 24ωρα ανακοινώθηκε πως βρίσκεται στη λίστα με τις 19 καλύτερες Ευρωπαϊκές ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου στα μέλη της, για τις υποψηφιότητες των Ευρωπαϊκών Βραβείων της φετινής χρονιάς. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

strangers, από την Spentzos strangers, από την Spentzos