"Pennyworth" season 1: Το διασκεδάζουν και αυτοί και εμείς

"Pennyworth" season 1: Το διασκεδάζουν και αυτοί και εμείς
Δημοσίευση: 5 Οκτ. 2019, 15:30
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Alfred Pennyworth (Jack Bannon) ένας πρώην στρατιωτικός, έχει επιστρέψει μετά τον πόλεμο στο Λονδίνο όπου ζεί με τους γονείς του. Στοιχειωμένος από τις εφιαλτικές μνήμες του πολέμου, ο Alfred αποφασίζει να ιδρύσει μια εταιρεία private security, όμως δεν αργεί να βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης αλλά και δύο πολιτικών αντίπαλων ομάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑH μεγάλη ευκαιρία της DC

Άποψη: Ως prequel των ταινιών “Batman”, το “Pennyworth” είναι πολύ καλύτερο από ό,τι περιμέναμε, όχι μόνο γιατί υπάρχουν ορισμένα Easter eggs για την μετέπειτα ιστορία, αλλά κυρίως γιατί οι δημιουργοί του, Bruno Heller και Danny Cannon (υπεύθυνοι για την σειρά “Gotham”), έφτιαξαν μια stand-alone ιστορία για τον μπάτλερ του Dark Knight.

Ήδη από το πρώτο επεισόδιο η σειρά μας συστήνει τον Thomas Wayne (Ben Aldridge), χωρίς όμως να δίνει την παραμικρή υπόσχεση πως θα μας δείξει αργότερα την γνωριμία του ή ακόμα και τον έρωτά του με την Martha Kane (Emma Paetz). Αντιθέτως, η σειρά επικεντρώνεται στον Alfred όταν αυτός ήταν ακόμα νέος και εργαζόταν σαν bouncer σε ένα κλάμπ του Λονδίνου, ενώ ταυτόχρονα τον προσλάμβαναν για ιδιωτική προστασία.

Ο χαρακτήρας του είναι παραπάνω από καλογραμμένος, με τον Alfred να ζει μια ζωή βασισμένη σε αξίες, χωρίς να διστάζει να σηκώσει το ανάστημά του στους ‘κακούς’ και σε όποιον λειτουργεί ανήθικα για να προστατεύσει τους πιο αδύναμους. Και όμως ουδεμία στιγμή δεν γίνεται βαρετός, καθώς ταυτόχρονα η σειρά επιτάσσει τον Alfred να επιδεικνύει τις ικανότητές του στη μάχη, στα όπλα και στο ξύλο. Ως νέος έχει ακόμα ορισμένες αδυναμίες, για αυτό και απέχει από τη μελλοντική βερσιόν του ως σοφού και ήρεμου σύμβουλου του Bruce Wayne. Ο Jack Bannon παραδίδει μια εξαιρετική ερμηνεία, και καταφέρνει πολλές φορές να ακούγεται σαν τον Michael Kane, τον μετέπειτα Alfred.

Ποιό είναι το βασικό storyline της σειράς όμως; Η σειρά δεν θα μπορούσε να ήταν από το σύμπαν της DC, αν δεν υπήρχει μια μεγάλη κόντρα μεταξύ κακού και καλού. Αυτή τη μάχη ενσαρκώνουν δύο αντίπαλες πολιτικές ομάδες, οι Raven Society και No-Name League. Οι πρώτοι, με ηγέτη τον Lord James Harwood (Jason Flemyng), είναι ένα γκρούπ ακροδεξιών, οι δεύτεροι είναι σοσιαλιστές, ενώ και οι δύο προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Εν αγνοία του, ο Alfred καταλήγει στο στρατόπεδο των No-Name League, αφού μια συγκεκριμένη Αμερικανίδα πράκτορας τον προσλαμβάνει για την βοηθήσει στις επικίνδυνες αποστολές της.

Πέρα όμως από τον Harwood, υπάρχουν στο παιχνίδι και άλλοι ‘κακοί’ που δεν αργούν να ταχθούν υπέρ του. Μια από αυτούς είναι η Bet Sykes, μια σαδίστρια ψυχοπαθής του Raven Society, την οποία υποδύεται εξαιρετικά η Βρετανή τραγουδίστρια Paloma Faith. Γενικά, το storyline του πολιτικού ανταγωνισμού άρχισε να γίνεται βαρετό ύστερα από λίγα επεισόδια (στο σύνολό τους 10), αλλά η εκπληκτική σκηνογραφία, τα καταπληκτικά κοστούμια σε συνδυασμό με ένα dystopic Λονδίνο (ένα υβρίδιο μεταξύ της δεκαετίας του ’50 και ’60) μας ‘τραβάνε’ όλο και περισσότερο. Το “Pennyworth” ενίοτε επέλεξε και πιο περίεργα μονοπάτια, και μας παρουσίασε εκλεκτικά σατανιστικά πάρτυ με τον Aleister Crowley, ένα χωριό με κατοίκους που φαντάζουν βγαλμένοι από τη νύχτα Halloween, ζωντανές τηλεοπτικές μεταδόσεις εκτελέσεων, και πολλά ακόμα, τα οποία όλα λειτουργούν υπέρ του καθώς διατηρούν το ενδιαφέρον αμείωτο. Αυτό δεν σημαίνει πως όλα δένουν μεταξύ τους, αλλά η σειρά εμφανώς το διασκεδάζει, και για αυτό διασκεδάζει και τους θεατές της! Αν είστε φαν της DC και συγκεκριμένα του Dark Knight, το “Pennyworth” δεν πρέπει να το χάσετε.

6 / 10

 

 

Δημοσίευση: 5 Οκτ. 2019, 15:30
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

I see you

I see you

Σύνοψη: Σε μια μικρή πόλη της Αμερικής, ένα 12χρονο αγόρι εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο αστυνομικός...
18 ώρες