ΣΕΙΡΕΣ

"The Pembrokeshire murders": Παραδοσιακή βρετανική αστυνομική σειρά

Δημοσίευση: 3 Φεβ. 2021, 19:23
Συντάκτης:

Σύνοψη: Δύο άλυτοι διπλοί φόνοι από τη δεκαετία του 1980 έδωσαν σκιά στο έργο της αστυνομικής δύναμης του Dyfed Powys. Το 2006, ο πρόσφατα προαχθείς επιθεωρητής ντετέκτιβ, Στιβ Γουίλκινς, αποφάσισε να ξανανοίξει και τις δύο περιπτώσεις. Χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές εγκληματολογικές μεθόδους, ο Γουίλκινς και η επιλεγμένη ομάδα του βρήκαν μικροσκοπικό DNA και ίνες που ενδεχομένως συνδέουν τους φόνους με μια σειρά από διαρρήξεις που διαπράχθηκαν τη δεκαετία του ’80 και του ’90.

ΣΧΕΤΙΚΑBlue Jay

Ο δράστης αυτών των ληστειών πλησιάζει στο τέλος της ποινής φυλάκισης του, αλλά αν ο Στιβ Γουίλκινς είχε δίκιο, ήταν επίσης ένας κατά συρροή δολοφόνος. Θα μπορούσε ο Στιβ και η ομάδα του να βρουν αρκετά εγκληματολογικά αποδεικτικά στοιχεία για να κατηγορήσουν τον ύποπτο τους πριν απελευθερωθεί και σκοτώσει ξανά;

Άποψη: Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα από το 2006 έως το 2011 και με κάποια ονόματα να αλλάζουν για τις ανάγκες μιας σειράς μυθοπλασίας, η βρετανική μίνι σειρά του ITV αποτελεί την δέκατη τρίτη κατά σειρά βρετανική σειρά που βασίζεται σε πραγματική ιστορία εγκλήματος και αναζήτησης από το 2000 έως σήμερα.

Ο John Cooper, ένας Ουαλός serial killer, με τα εγκλήματά του να έμειναν γνωστά ως Pembrokeshire Murders, είναι το επίκεντρο της ιστορίας που γράφει ο Nick Stevens και σκηνοθετεί ο Marc Evans, με έναν μάλλον γλαφυρό και παραδοσιακό τρόπο, ίσως περισσότερο παραδοσιακό από όσο θα θέλαμε.

Η σειρά στα τρία σχεδόν ωριαία επεισόδια προσπαθεί να βρει νέες αποδείξεις για τα όσα έγιναν κατά την δεκαετία του 1980 και να μπορέσουν να προλάβουν  τον Cooper. Επικεντρώνεται περισσότερο στην αστυνομική προσπάθεια εξεύρεσης στοιχείων και λιγότερο στον δολοφόνο και έτσι γρήγορα γίνεται αδιάφορη και επαναλαμβανόμενη.

Δεν εστιάζει τόσο ούτε στον ψυχισμό του κατά συρροή δολοφόνου, ούτε στα όσα είχαν γίνει τότε, ούτε στην σχέση του με τα θύματα αλλά κυρίως στο πώς ο ντετέκτιβ μαθαίνει και προσεγγίζει τα γεγονότα και την πραγματικότητα.

Είναι μια καθαρά αστυνομική σειρά σαν αυτές που χρόνια παρακολουθούμε στην τηλεόραση, χωρίς κάτι διαφορετικό και ανανεωτικό, με έναν τρόπο αρκετά κλισέ και συνηθισμένο όπου ο αστυνομικός προσπαθεί να μαζέψει στοιχεία για κάτι που έγινε πριν χρόνια και το καθετί του δίνει μια νέα ώθηση.

Πρωταγωνιστεί βέβαια ένας ταλαντούχος ηθοποιός, ο Luke Evans, στον ρόλο του ντετέκτιβ, δίνοντας ένα παραπάνω ενδιαφέρον στον ήρωά του από αυτό που ήδη έχει.

Χωρίς η σειρά να είναι κακή και χωρίς να ξέρεις τι ακριβώς γίνεται αν δεν είσαι Βρετανός, παγιδεύεται εύκολα μέσα στην ίδια την πλοκή της και το βασικότερο σφάλμα της είναι ότι δεν εντάσσει πιο γρήγορα στην αφήγηση τον serial killer ώστε να τον γνωρίσουμε. Δεν είναι ο Manson που είναι γνωστός παγκοσμίως και εκτός ΗΠΑ, αλλά ένας άγνωστος στο ευρύ κοινό εγκληματίας, επομένως θα έπρεπε για λόγους ψυχολογικής έντασης να δούμε και την δική του οπτική της ιστορίας, ώστε να υπάρχει ένα δίπολο αστυνομικού-δολοφόνου, που παρότι και αυτό το δίπολο γάτας-ποντικιού είναι αρκετά παλιό και πολλές φορές παρωχημένο, μπορεί να δώσει όμως μια άμεση δράση στην σειρά, ενώ τώρα είμαι αιχμάλωτοι της οπτικής του ντετέκτιβ.

Μάλιστα, στον ρόλο του Cooper συναντάμε τον Keith Allen, πατέρα της τραγουδίστριας Lily Allen και του ηθοποιού από το GOT, Alfie Allen, ο οποίος έχει την ικανότητα να δώσει μια πολύπλευρη προσέγγιση στον ρόλο του, κάτι που εν προκειμένω δεν κατάφερε να κάνει.

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 3 Φεβ. 2021, 19:23
Ενημέρωση: 3 Φεβ. 2021, 19:24
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The nightingale

The nightingale

Σύνοψη: Στην Τασμανία του 1825, η Κλερ είναι κατάδικος των Βρετανών και ενώ έχει...
10 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870