ΣΕΙΡΕΣ

"Paranormal" season 1: Δεν σε κερδίζει

Δημοσίευση: 21 Νοε. 2020, 02:34

Ο Αιγύπτιος επιστήμονας Refaat Ismail αντιμετωπίζει μια σειρά από παράξενα και ανεξήγητα γεγονότα και προσπαθεί να τα δικαιολογήσει με τον πιο λογικό τρόπο, ένω όλοι στρέφονται σε αυτόν για απαντήσεις. Η σειρα αποτελείται από 6 επεισόδια, είναι βασισμένη στα βιβλία του Ahmed Khaled Tawfik, διαδραματίζεται στην δεκαετία του 60’ με ανάμικτα στοιχεία μυστηρίου, δράματος και τρόμου.

the woman in the windowΣΧΕΤΙΚΑThe woman in the window

Η συγκεκριμένη σειρά, αν και έχει το κοινό της, έχει επίσης και πολλά αρνητικά. Αρχικά, δεν καταφέρνει να προσδώσει αυτό το στοιχείο του τρόμου του υπερφυσικού αλλά ουτε και την αγωνία και το μυστήριο που συχνά συνοδεύουν αυτου του είδους τις ταινίες και σειρές.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο πρωταγωνιστής γινεται πολλές φορές υπερβολικά κουραστικός, με τους μονοτονους εσωτερικούς του διαλόγους και κάποιες άλλες γελοίος προσπαθώντας να γίνει σαρκαστικός. Tο στυλ του και ο τρόπος που συμπεριφέρεται συμβάλλουν ιδιαίτερα στο να του προσάψει κανείς αυτούς τους χαρακτηρισμους. Αλλα και γιατί το CGI και τα εφέ σε διάφορες σκηνές φαίνονται κακοφτιαγμένα και φτωχά και ως αποτέλεσμα μειώνεται το σκηνοθετικό αποτέλεσμα.

Οι διάλογοι είναι υπεραπλουστευμένοι και αρκετές φορές καπώς παιδικοί και  η σειρά συνδέει στοιχεία μέσα της τελείως αντιφατικά (από φαντάσματα, μεχρι μούμιες και κατι πλάσματα σε φάση Godzilla) και σε κάνει να αναρωτιέσαι σε πιο κοινό απευθύνεται.

Τέλος, η σειρά δεν σε κερδίζει, από την άποψη του να δείς τι θα γίνει στην συνέχεια, απλά την παρακολουθείς μήπως και γίνει ένα plot twist στο τέλος και σωθεί η κατάσταση. ‘

Έχει ένα ενδιαφέρον, από την άποψη μόνο ότι παρακολουθείς μια σειρά που έχει γυριστεί στην Αίγυπτο και αναδεικνύονται πράγματα, όπως η γλώσσα, τα έθιμα και οι τρόποι αλληλεπίδρασης των ανθρώπων εκεί, όποτε ξεφεύγεις λίγο από το επαναλαμβανόμενο Αγγλικο και Αμερικανικο στοιχειο. Αλλά μέχρι εκεί και προφανώς δεν αρκεί.

Μαρία Πλουμάκη

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870