ΣΕΙΡΕΣ

"Outer Range" season 1: Αλήθειες που βρίσκονται εκεί έξω

Δημοσίευση: 9 Μαΐου 2022, 15:17
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Royal Abbot ένας σκληροτράχηλος σύγχρονος cowboy εκτός απο την οικογένεια με τα άπειρα ψυχολογικά, τη vύφη του που αγνοείται, τον αντίπαλο ιδιοκτήτη ράντσου που θέλει να του πάρει τη γή έχει να αντιμέτωπίσει και μια αποκοσμη μαυρη τρύπα που εμφανίστηκε στο χωράφι του.

<a href="/home-cinema-streaming/luther-fallen-sun/67952">Luther: The Fallen Sun</a>ΣΧΕΤΙΚΑLuther: The Fallen Sun

Γνώμη: Χωρίς ιδιαίτερο marketing εμφανίστηκε απ'το πουθενά στη πλατφόρμα του Amazon Prime η νέα σειρά Οuter Range, κράμα μοντέρνoυ γουέστερν με επιστημονική φαντασία και πολλοί θα αναρωτηθούν αν αυτή η μίξη καταλήγει σε παρωδία ή όντως έχουμε να κάνουμε με ένα συδυασμό τυρί-καρπούζι που όταν το πρωτακούσεις τρέχεις μακρυα κι όμως έχει μια ιδιαίτερη γεύση.

Μιας και το ποντάρισμα της επιτυχίας ήταν ρισκαδόρικο, ο δημιουργός Βrian Watkins είπε να παίξει με κάποια σίγουρα χαρτιά.

Ο Josh Brolin που τελευταία φορά που ήταν καλός σε ρόλο μπορεί και να ήταν ποτέ (!) ενσαρκώνει τον Royal ένα τραχύ οικογενειάρχη που προσπαθεί να οργανώσει το μπάχαλο που συχνά του δημιουργεί η φαμίλια, αλλά και να κρατήσει τα λογικά του όταν αποκαλύπτει κάτι που ξεπερνά τη λογική του είναι εξαιρετικός σαν βασικός πυρήνας της ιστορίας και σε βάζει στο δράμα του μέχρι τέλους. Η οργή που κρατάει μέσα του και αποτυπώνεται στο βλέμμα είναι ένα απο τα δυνατά του σημεία, το γνωρίζει ο ίδιος γι'αυτό άλλωστε το χρησιμοποιεί και στην υπόλοιπη φιλμογραφία του είτε σαν χαρακτήρας Μarvel (Thanos-Cable) είτε στους γήινους ρόλους του.

H Lily Taylor σαν στωική σύζυγος του Royal προσεκτική πάντα στην επιλογή project δέν λαθεύει ούτε εδώ, είναι μετρημένη και ταυτόχρονα ο συνδέτικός κρίκος που εμποδίζει την οικογένεια της από το να διαλυθεί. 

Οι δεύτεροι ρόλοι εξίσου εξαιρετικοί. Ο υποτιμημένος καρατερίστας Will Patton με δεκάδες ταινίες στο ενεργητικό του, σαν αντίπαλο δέος που τα θέλει όλα και τα θέλει χθές,επίσης όμως φαίνεται σαν να γνωρίζει κάτι απο το μυστικό της υπόθεσης παίζει σε λίγες σκηνές της σειράς και είναι επιβλήτικός με τη παρουσία του και μόνο χωρίς να έχει τη παραμικρή σωματοδομή για το κάνει αυτό, είναι όμως πράγματι καλός ηθοποιός είτε σε ρόλους που προσπαθεί να βγάλει το νοίκι (Armageddon,Gone in 60 seconds) είτε όχι. Η πανέμορφη Imogen Poots που το μικρό της όνομα είναι 'φθινόπωρο' σκάει απο το πουθενά να εγκατασταθεί στη γή των Abbots αποτελεί βασικό στοιχείο της πλοκής, μια χιπισσα αλλοπαρμένη που κρύβει μυστικά που αποκαλύπτονται με το σταγονόμετρο.

Η παραγωγή είναι περιποιημένη και το δυνατό της στοιχείο είναι η αφοσίωση των ηθοποιών καθώς και το μυστήριο που έχει να κάνει με πράγματα που δε χωράει ο νούς. Καιταιγισμός εφέ δεν υπάρχει, οπότε μην περιμένει κανείς ιπτάμενους δίσκους και αλλόκοτες μορφές που εμφανίζονται στο σκοτάδι.

Στην πλειοψηφία της η σειρά χαρακτηρίζεται ως ένα βαρύ οικογενειακό δράμα πασπαλισμένο απο αλήθειες που βρίσκονται εκεί έξω. Τίποτα δε δίνεται στο πιάτο, οι αποκαλύψεις παρουσιάζονται με το σταγονόμετρο και πολλές φορές τα πράγματα κυλάνε αργά σε εξουθενωτικό βαθμό, γεγονός που θα κάνει αρκετούς να το παρατήσουν στη μέση μιας και η πλειοψηφία των συνανθρώπων μας ταλαιπωρείται ήδη απο τις 'μαύρες τρύπες΄ στην τσέπη τους  και ουκ ολίγα δράματα εντός των τειχών οπότε πολύ λογικά θα προτιμήσουν μια πιο ανάλαφρή ψυχαγωγία.

Όσοι μέινουν μέχρι τέλους θα αποζημιωθούν. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο προς αποφυγή spoiler, αλλά το Οuter Range είναι μια σειρά που σε χρειάζεται συνοδοιπόρο με εφόδια την άριστη σκηνοθεσία, το ανθρώπινο παίξιμο του εξαιρετικού καστ, το αίνιγμα της πλοκής θα σε πάει μέχρι τέλους και ας μήν απαντηθούν τα πάντα. Τώρα γι αυτούς που θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν τα μεταφυσικά με φυσικό τρόπο πιθανόν να κάψουν το μυαλό τους -πράγμα που συμβαίνει με τους χαρακτήρες της σειράς- δε παύει όμως να αποτελεί μια δημιουργία που δίνει τροφή για σκέψη.

Η τηλεοπτική φαντασία έχει δώσει διαμάντια τα τελευταία χρόνια (Stranger things - Dark) το Οuter Range μας βρίσκει να αμφιταλαντευόμαστε αν ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία, το μόνο σίγουρο είναι οτι χαρακτηρίζεται απο μια τιμιότητα.

Προτείνεται οταν πατήσετε το play να υπάρχει μια φρεσκάδα, γιατί οι αργόσυρτοι ρυθμοί και το μουντό σκηνικό θα κάνει θεατές να την αδικήσουν στο τελικό λογαριασμό.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 9 Μαΐου 2022, 15:17
Ενημέρωση: 9 Μαΐου 2022, 15:19
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Luther: The Fallen Sun

Luther: The Fallen Sun

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: O πολλά βαρύς ντεντέκτιβ Luther δραπετεύει απο τη φυλακή για να τα βάλει...
6 ώρες