ΣΕΙΡΕΣ

"The Orville" season 2: Βελτιωμένο

Δημοσίευση: 21 Μαρτίου 2020, 17:25
Συντάκτης:

Σύνοψη: Το διαστημικό σκάφος “Orville” συνεχίζει το ταξίδι του στον γαλαξία και το πλήρωμά του αποκτά νέες εμπειρίες καθώς επικοινωνεί με νέους πολιτισμούς, συναντά εξωγήινα πλάσματα και μαθαίνει καλύτερα τους πλανήτες από τους οποίους προέρχονται πολλά μέλη του.

Άποψη: Η διαγαλαξιακή περιπέτεια του Σεθ ΜακΦάρλαν μπορεί να μας έδωσε έναν αμήχανο αν και διασκεδαστικό πρώτο κύκλο όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρήκε το κοινό του στην χρυσή εποχή των σειρών. Απεναντίας, το όραμα του δημιουργού που είναι πολύ κοντά στο Star Trek κατάφερε να επιστρέψει για δεύτερη σεζόν και να υποβάλλει τα διάφορα όντα του “Orville” σε καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην Γη.

Καθώς είναι σε τροχιά και αγνοεί τους νόμους της φύσης, ο Μακφάρλαν δημιουργεί με φιλοσοφικό πνεύμα και σε αντίθεση με τον πρώτο κύκλο, δείχνει σίγουρος για την πορεία που θέλει να χαράξει για το αγαπημένο του δημιούργημα. Ως εκ τούτου, με χαρά βλέπουμε την cringe διάθεσή του να περιορίζεται σε αστεία που έχουν νόημα και pop αναφορές που αποκωδικοποιούνται εύκολα από τους περισσότερους.

Στην ίδια λογική βελτίωσης του περιεχομένου, η προσοχή πέφτει επάνω στο πολυπληθές πλήρωμα του σκάφους που δικαιολογεί την sitcom δομή του αλλά δεν εξυπηρετεί αποκλειστικά διακοσμητικό ρόλο. Οι χαρακτήρες βρίσκονται ενεργά μέσα στα επεισόδια και μοιράζονται ισόποσα την ‘λάμψη’ του πρωταγωνιστή ανάλογα την περίσταση, πότε με συναισθηματισμό και πότε με απαράμιλλη νευρικότητα, όμως ανεξάρτητα την περίπτωση σου μένει η συνεργασία μεταξύ τους σαν κάτι ιερό. Είτε αφορά το εκάστοτε επεισόδιο είτε γενικότερα την παραγωγή του “The Orville”.

Ρομαντική σκέψη αλλά η ίδια η σειρά αν και παρουσιάζεται ως sci-fi και προφανώς εκδηλώνεται με τα ανάλογα χαρακτηριστικά, δεν αργεί να μας πληροφορήσει ότι στο τέλος τα πάντα είναι ένα love story. Και έτσι, καθώς πλησιάζει το τέλος, το άναρχο timeline θυμίζει Νόλαν και οι σεναριογράφοι ξεκινούν να διηγούνται μία μεγάλη και πολύπλοκη (ρομαντική) ιστορία διασκορπισμένη σε παράλληλα σύμπαντα, απόλυτα συγκροτημένη ωστόσο για να επιστήσει την προσοχή και να καταλήξει πανηγυρικά στο τελευταίο επεισόδιο.

Τελικά, το “The Orville” ξέρει πώς να κάνει τους πρωταγωνιστές του heroes of the day και δεν είναι αυτή η λεπτομέρεια που τους κάνει συμπαθητικούς αλλά το γεγονός ότι βρίσκονται τόσο κοντά στα ανθρώπινα πάθη παρόλη την καταγωγή τους και την ζωή τους μακριά από τον πλανήτη Γη. Φυσικά, αυτό που έλειπε και ακόμα λείπει από τα 14 επεισόδια της σειράς είναι η τελειοποίηση των εφέ της, από τις σκηνές μάχης μέχρι τα τακτικά σκηνικά της.

Παρά τις ατέλειες όμως, το “The Orville” μπορεί με σιγουριά να πει ότι το αφιλόξενο περιβάλλον του διαστήματος είναι ο δικός του παράδεισος. Η σειρά θα επιστρέψει για τον τρίτο κύκλο σε άγνωστη ημερομηνία και πλέον στο δίκτυο της Hulu.

6,5 / 10

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos