Οι συντάκτες του Cahiers Du Cinema δήλωσαν μαζική παραίτηση

Οι συντάκτες του Cahiers Du Cinema δήλωσαν μαζική παραίτηση
Δημοσίευση: 29 Φεβ. 2020, 03:25
Συντάκτης:

Σύσσωμο το προσωπικό του ιστoρικού κινηματογραφικού περιοδικού Cahiers du Cinema παραιτείται μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας

Λίγο πριν συμπληρώσει τα 70 χρονιά του, το Cahiers Du Cinema αντιμετωπίζει μια κρισιμότατη εξέλιξη όσον αφορά στο μέλλον του. Την παραίτησή τους υπέβαλλαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην κοινοπραξία μετόχων που ανέλαβε πρόσφατα την ιδιοκτησία του ιστορικού τίτλου, και τα 15 μέλη του θρυλικού γαλλικού κινηματογραφικού περιοδικού που ιδρύθηκε το 1951.   Το  μέλλον του επιδραστικού γαλλικού περιοδικού είναι πλέον αβέβαιο και όπως δήλωσαν οι 15 συντάκτες που παραιτήθηκαν, η κίνηση της εξαγοράς από την συγκεκριμένη κοινοπραξία, συνιστά «σύγκρουση συμφερόντων» και υπονομεύει την λειτουργία και την ίδια την ύπαρξη της έκδοσης.  

Στην ανακοίνωση τους, οι συντάκτες του περιοδικού, εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την αλλαγή κατεύθυνσης του περιοδικού από τους νέους ιδιοκτήτες και την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του τωρινού σινεφίλ περιοδικού.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του περιοδικού και συντάκτης της εφημερίδας εδώ και 17 χρόνια, Ζαν-Φιλίπ Τεσέ, «το περιοδικό ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '50 για να κηρύξει τον πόλεμο στο κατεστημένο του γαλλικού σινεμά, και οι νέοι ιδιοκτήτες φιλοδοξούν να το κάνουν μια chic και πρόσχαρο, μιλάμε για ανοησία».

Στο Cahiers έχουν αρθρογραφήσει κατά καιρούς, οι Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Κλοντ Σαμπρόλ, Φρανσουά Τριφό, Ερίκ Ρομέρ, Ζακ Ριβέτ, Λεός Καράξ, Αντρέ Τεσινέ, Ολιβιέ Ασαγιάς.

Δημοσίευση: 29 Φεβ. 2020, 03:25
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tulip
12029
Feelgood
9042
Tanweer
3463