Ο Tζορτζ Κλούνεϊ έγινε κατάσκοπος με τις διαφημίσεις της Nespresso

Δημοσίευση: 14 Δεκ. 2019, 19:48
Συντάκτης:

Οι διαφημίσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ για την εταιρεία καφέ Nespresso θεωρούνται ιδιαίτερα πετυχημένες τα τελευταία χρόνια (εδώ μπορείτε να δείτε μία).

<a href="/nea/den-yparhoyn-arketa-narkotika-na-me-kanoyn-na-xanapaixo-ton-batman/69199">"Δεν υπάρχουν αρκετά ναρκωτικά να με κάνουν να ξαναπαίξω τον Batman"</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Δεν υπάρχουν αρκετά ναρκωτικά να με κάνουν να ξαναπαίξω τον Batman"

Η είδηση είναι ότι ο 58χρονος σταρ δεν στοχεύει στις χρηματικές απολαβές (που σίγουρα θα είναι υψηλότατες), αλλά στην κατασκοπία ενός Σουδανού δικτάτορα που κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου.

Ο Κλούνεϊ είχε αποκαλύψει ο ίδιος σε συνέντευξη του στον Guardian το 2013 πως «τα περισσότερα χρήματα» που έβγαλε από τις συγκεκριμένες διαφημίσεις χρηματοδότησαν την λειτουργία ενός προγράμματος με δορυφόρο που κατέγραφε τις κινήσεις του (πρώην) δικτάτορα Omar al-Bashir πάνω από τα σύνορα του Βόρειο και Νότιο Σουδάν.

 «Ο Αl-Bashir τότε έβγαλε ανακοίνωση λέγοντας πως τον κατασκοπεύω και πως θα ένιωθα εάν μια κάμερα με ακολουθούσε όπου πήγαινα και απάντησα “καλωσόρισες στην ζωή μου, κύριε Εγκληματία Πολέμου”. Θέλω αυτός ο εγκληματίας πολέμου να λαμβάνει την ίδια δημοσιότητα με εμένα. Νομίζω πως είναι δίκαιο».

Το θέμα επανήλθε στην δημοσιότητα, όταν πριν λίγο καιρό, ένας χρήστης του Twitter μοιράστηκε online τις φωτό σε συνδυασμό με ένα άλλο άρθρο που δείχνει πως ο Κλούνεϊ  χρηματοδότησε την λειτουργία του κατασκοπευτικού δορυφόρου.

Ο Μπέντζαμιν Ντέιβις, ο οποίος συστήθηκε ως ο διαχειριστής του κατασκοπευτικού προγράμματος στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ εξήγησε πως οι όλες οι εικόνες του δορυφόρου ήρθαν από την DigitalGlobe, ενώ ο Clooney ενίσχυσε το πρότζεκτ συνολικά με 700.000 δολάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

imaginary, από την Spentzos imaginary, από την Spentzos