Ο Spike Jonze θα "εκπαιδεύσει" την IMAX

Δημοσίευση: 13 Ιουλίου 2019, 16:47
Συντάκτης:

Η IMAX έχει αρχίσει να επενδύει σε πιο arthouse δημιουργίες, με πρόσφατο παράδειγμα την συνεργασία με τον Paul Thomas Anderson για το εντυπωσιακό μικρού μήκους φιλμ που προβλήθηκε μέσω Netflix με τον Thom Yorke των Radiohead, το «Anima». Σειρά όπως όλα δείχνουν έχει ο Spike Jonze, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον σκηνοθέτη. Για την ακρίβεια ο Jonze θα γίνει ο πρώτος artist-in-residence της IMAX Entertainment, όπως ονομάζεται στην Αμερική το πρόγραμμα κατά το οποίο εταιρείες και θεσμοί καλούν καλλιτέχνες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους μέσω σεμιναρίων και προγραμμάτων για την βελτίωση της εταιρείας, του μουσείου ή οποιουδήποτε τους καλεί. Εν προκειμένω, δουλειά του σκηνοθέτη θα είναι να βοηθήσει την εταιρεία να ανακαλύψει νέες δημιουργικές δυνατότητες και συνεργασίες μέσω της πλατφόρμας της. Αυτό δείχνει την θέληση της εταιρείας να πειραματιστεί και με νέες τεχνικές και είδη, όπως έκανε άλλωστε και με το ιδιαίτερο «Anima».

<a href="/nea/o-spaik-tzonzi-epistrefei-meta-apo-9-hronia/66802">Ο Σπάικ Τζόνζι επιστρέφει μετά από 9 χρόνια</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Σπάικ Τζόνζι επιστρέφει μετά από 9 χρόνια

Η Megan Colligan, πρόεδρος της IMAX Entertainment, δήλωσε για την συνεργασία «Ο Spike Jonze είναι ένας από τους πιο καινοτόμους δημιουργούς της εποχής μας έχοντας κάνει μια πολύ επιτυχημένη καριέρα αναμορφώνοντας τις προσδοκίες του κοινού. Όσο πιο πολλοί καλλιτέχνες θα θέλουν να φέρνουν την δουλειά τους στη ζωή μέσα από την εμπειρία της IMAX, η καθοδήγηση του Spike θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τον τρόπο με τον οποίον ενδυναμώνουμε τους δημιουργούς και ενώνουμε το κοινό όλου του κόσμου μέσω της μοναδικής πλατφόρμας μας». Ο Jonze ανέφερε πως «Λατρεύω να βλέπω ταινίες σε IMAX. Λατρεύω τον χώρο, λατρεύω τον ήχο, λατρεύω την εικόνα. Οι δυνατότητες και το άνοιγμά τους σε πειραματισμούς με πράγματα που μπορούν να γίνουν σε αυτό το δωμάτιο-είτε σε ταινία, μουσική, είτε ζωντανά, είτε πέρα από αυτά- είναι πολύ συναρπαστικά για μένα».

Σίγουρα η συνεργασία της εταιρείας με auteurs όπως είναι και ο Jonze θα προσδώσει καρπούς και θα διευρύνει τις δυνατότητές της. Ο σκηνοθέτης άλλωστε είναι γνωστός για τους πειραματισμούς του, είτε κάνει ταινίες όπως οι πολύ ιδιαίτερες «Being John Malkovich», «Adaptation», «Her», είτε όταν ασχολείται με άλλα μέσα, όπως το μουσικό βίντεο για το «Woman», ή το «Welcome Home» που έφτιαξε για την Apple. Ο ίδιος δεν έχει κάνει ποτέ μέχρι τώρα ταινία με IMAX τεχνολογία, οπότε μένει να δούμε αν έπειτα από την συνεργασία θα επηρεαστεί και εκείνος και θα θελήσει να κάνει μια ταινία με την στήριξη της εταιρείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos