Ο Παρκ Τσαν Γουκ διασκευάζει το Τσεκούρι του Κώστα Γαβρά

Ο Παρκ Τσαν Γουκ διασκευάζει το Τσεκούρι του Κώστα Γαβρά
Δημοσίευση: 7 Οκτ. 2019, 13:26
Συντάκτης:

Τα remake τις περισσότερες φορές δεν ικανοποιούν, κάποιες άλλες απλά δεν χρειάζονταν, είναι όμως και κάποιες σπάνιες περιπτώσεις που ιντριγκάρουν, καταρχήν σαν σκέψη.

ΣΧΕΤΙΚΑΟ Παρκ Τσαν-Γουκ επιστρέφει στη Ν. Κορέα για το νέο του φιλμ

Όπως στην περίπτωση του Παρκ Τσαν Γουκ. Ο ΝοτιοΚορεάτης δημιουργός του λατρεμένου OldBoy, αλλά και των Stalker & Handmaiden, ανακοίνωσε στο Φεστιβάλ της Μπουσάν, ότι το επόμενο κινηματογραφικό βήμα του έπειται από το τηλεοπτικό διάλειμμα με το Little Drummer Girl, θα είναι ένα remake στην κομεντί/θρίλερ  «Τσεκούρι»/2005 του Κώστα Γαβρά.

«Είναι όνειρο ζωής για εμένα», σχολίασε ο Παρκ Τσαν Γουκ, «δεν έχω ξεκινήσει ακόμα γυρίσματα, αλλά θέλω αυτό να είναι το αριστούργημά μου (δύσκολο μεγάλε, έπειτα από το Oldboy!). Το remake θα είναι αγγλόφωνο και ο Γαβράς με την σύζυγό του έχουν τα δικαιώματα του φιλμ, ενώ θα είναι και παραγωγοί της ταινίας. Το συζητάμε εδώ και χρόνια».

Ο ίδιος ο Γαβράς δεν ήταν φειδωλός στους έπαινους: «Έχω δει όλα τα φιλμ του Παρκ. Είναι εκπληκτικό πως ένας δημιουργός μπορεί να εκφράσει ξεχωριστά αλλά και αταυτόχρονα ευαισθησία, όραμα και δημιουργικότητα σε τέσσερα διαφορετικά φιλμ όπως τα Thirst, Old Boy, The Stalker & The Handmaiden. Δεν ήθελα να τον συμβουλεύσω ούτε στο ελάχιστο για το remake στο Τσεκούρι. Έχω τρομερή εμπιστοσύνη στο ταλέντο του και είμαι ενθουσιασμένος. Θα τον βοηθήσω όσο μπορώ από την Γαλλία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724