O Ουές Άντερσον και διάφοροι σταρ επιμελούνται μια ψηφιακή κινηματογραφική λέσχη

Δημοσίευση: 18 Νοε. 2023, 15:55
Συντάκτης:

Ο Wes Anderson αγαπά το σινεμά και αυτή η αγάπη δεν εξαντλείται μόνο στην δημιουργία. Μια νέα ψηφιακή κινηματογραφική λέσχη ετοιμάζεται με τον Aμερικανό σκηνοθέτη να προσκαλεί σινεφίλ και φαν να προσφέρουν τις ιδέες τους και τους Ethan Hawke και Maggie Gyllenhaal να συνεργάζονται ως γκεστ επιμελητές.

<a href="/nea/ithan-magia-hok-eimaste-san-ti-vareti-indie-ekdohi-ton-karntasian/69349">Ίθαν & Μάγια Χοκ: "Είμαστε σαν τη βαρετή, indie εκδοχή των Καρντάσιαν"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΊθαν & Μάγια Χοκ: "Είμαστε σαν τη βαρετή, indie εκδοχή των Καρντάσιαν"

Οι χρόνιοι συνεργάτες του Anderson στην εταιρεία Indian Paintbrush θα λανσάρουν την Galerie μια κινηματογραφική λέσχη που θα έχει πρωτότυπα βίντεο, live προβολές, ομιλίες και συζητήσεις με επιφανείς σκηνοθέτες και πολλά ακόμα. Η Indian Paintbrush ιδρύθηκε το 2006 από τον Steven Rales και έκτοτε βρίσκεται στην παραγωγή όλων των ταινιών του Anderson.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή της Galerie, πρόκειται για μια γιορτή της κινηματογραφικής συζήτησης προσφέροντας πρόσβαση σε συλλογές ταινιών που θα επιμεληθούν καταξιωμένοι άνθρωποι του χώρου. Εκτός του Anderson, σε ρόλο επιμελητή θα δούμε τους Mike Mills, Taylor Russell, Karyn Kusama, Ethan Hawke, Maggie Gyllenhaal και James Gray μεταξύ άλλων. Η εγγραφή θα έχει φυσικά κόστος που θα ανέρχεται στα δέκα δολάρια μηνιαίως. Οι επιμελητές θα αφήνουν την δική τους σφραγίδα στο περιεχόμενο που θα διατίθεται. Ο Anderson θα αναλάβει και την επιμέλεια εκθέσεων που θα παρακολουθεί κανείς μέσω του film club που δημιουργείται, κάτι που στο παρελθόν το έχει κάνει και για μουσείο σε φυσικό χώρο. Συμμετοχή σε αυτό θα έχουν και διευθυντές φωτογραφίας, θεωρητικοί του σινεμά, μοντέρ, συνθέτες, σκηνογράφοι και άλλοι.

«Η Galerie προσφέρει την ευκαιρία να εξερευνήσετε τις ανεξίτηλες συνεισφορές όσων είναι όλο και λιγότερο εμφανείς στην κινηματογραφική προσπάθεια, καθώς και μια δίοδο για να συνομιλήσετε και να μάθετε για τα πολλά χαρακτηριστικά αυτού του αγαπημένου μέσου» ανέφερε ο ιδρυτής της εταιρείας. «Πάντα ζήλευα τους λάτρεις του κινηματογράφου των περασμένων εποχών, όταν οι κινηματογραφικές κοινότητες και λέσχες ήταν πολυάριθμες και η ικανότητα αληθινής σύνδεσης και συζήτησης για ταινίες ήταν φυσική και εύκολη» λέει ο Huntsinger. «Η Galerie βρήκε έναν σύγχρονο και συναρπαστικό τρόπο να δημιουργήσει ένα πλαίσιο για να συμβεί αυτό. Η Galerie μας επιτρέπει να συναντήσουμε, να μοιραστούμε και να μάθουμε για αυτή την υπέροχη μορφή τέχνης».

Η Indian Paintrbrush, πέραν της Galerie, βρίσκεται πίσω από την ταινία My Old Ass, που παραγωγός είναι η LuckyChap Entertainment της Margot Robbie. Μια coming of age ταινία με την Aubrey Plaza και την Maisy Stella. Σε ένα βίντεο προώθησης που έχει κυκλοφορήσει η σκηνοθέτρια Karyn Kusama και η ηθοποιός Taylor Russell που γνωρίσαμε από το Bones and All του Luca Guadagnino, μιλούν για την ταινία I Am Love (2009) του Guadagnino.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos