O Μπαζ Λούρμαν μετατρέπει την ταινία "Australia" σε σειρά

Δημοσίευση: 22 Οκτ. 2023, 13:58
Συντάκτης:

Τα πράγματα έχουν αλλάξει στο κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σκηνικό, μιας και έχει διαφοροποιηθεί τόσο ο τρόπος που βλέπουμε κινηματογράφο όσο και ο τρόπος που βλέπουμε τηλεόραση. Εν πολλοίς οφείλεται στις πλατφόρμες που έχουν κάνει όλους να τα βλέπουμε όλα διαφορετικά. Πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί πως μπορούμε με ευκολία να δούμε μια μίνι σειρά 6-7 ωρών, αλλά ποιος θα πάει εύκολα σινεμά να δει μια τρίωρη ή τετράωρη ταινία; Ο Baz Luhrmann, μετά τον Elvis, έχει νέο-ή όχι και τόσο-πρότζεκτ, το Faraway Downs, μια σειρά έξι επεισοδίων που στην ουσία είναι επέκταση του υλικού που είδαμε στην ταινία του Australia του 2008 με την Nicole Kidman και τον Hugh Jackman.

<a href="/tainies/elvis/66647">Elvis</a>ΣΧΕΤΙΚΑElvis

Η ταινία δεν ήταν ιδιαίτερη εισπρακτική επιτυχία, μάλλον το αντίθετο με έσοδα 211 εκατομμυρίων δολαρίων και με μπάτζετ 130 εκατομμυρίων δολαρίων. Ίσως έπαιξε ρόλο η σχεδόν τρίωρη διάρκεια. «Είχα την ιδέα και ξεκίνησα να ξαναβλέπω το υλικό και συνειδητοποίησα ότι έχω αρκετό υλικό για να το κάνω επεισόδια, όχι απαραίτητα σαν κάτι καλύτερο από την Australia, αλλά με διαφορετική προσέγγιση στα θέματα», ανέφερε ο σκηνοθέτης στο TheWrap. «Είχα την ικανότητα να χρησιμοποιήσω τις δυνάμεις της επεισοδιακής αφήγησης για να δώσω ανάσα σε αυτά και να τα εξερευνήσω με έναν πιο δυνατό τρόπο».

Στην εποχή που οι πλατφόρμες διψάνε για περιεχόμενο, ο σκηνοθέτης επιστρέφει σε μια ταινία του και την ξαναβλέπει με άλλη ματιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σειρά θα έχει άλλο τέλος από την ταινία, ενώ θα έχει διαφορετική προσέγγιση στον ρόλο του ιθαγενούς παιδιού που υποδύεται ο Brandon Walters. O Luhrmann δεν γύρισε νέο υλικό αλλά αξιοποίησε το προϋπάρχον. Η σκηνοθετική εκδοχή μιας στουντιοποιημένης ταινίας «πουλάει» στο κοινό, όπως έδειξε και το περίφημο Snydercut στο Justice League. Ήδη από το πρώτο τρέιλερ φαίνεται νέο υλικό που δεν έχουμε δει και ίσως έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια είναι η νέα οπτική σε μια ταινία που δεν είχε κάνει ιδιαίτερη αίσθηση.

Για να θυμίσουμε, η υπόθεση της ταινίας αφορά μια αγγλίδα αριστοκράτισσα (Nicole Kidman), που φεύγει στην άκρη του κόσμου για να γλιτώσει από τον δύστροπο σύζυγό της και να πουλήσει ένα περιουσιακό στοιχείο: ένα ράντσο βοοειδών εκατομμυρίων στρεμμάτων που ονομάζεται Faraway Downs. Ο θάνατος του συζύγου της οδηγεί έναν αδίστακτο άνθρωπο να συνωμοτήσει να της πάρει την γη, ενώ εκείνη θα βρει υποστήριξη στον Hugh Jackman. Όλο το δράμα το βλέπουμε μέσα από τα μάτια ενός ιθαγενούς παιδιού της Αυστραλίας.

 

H σειρά «Faraway Downs» θα κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στις 26 Νοεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
6147
Tanweer
5776
Tanweer
2347
Tanweer
1754
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos