Ο δημιουργός του Black Mirror ετοιμάζει mockumentary για το 2020 με τον Χιου Γκραντ

Δημοσίευση: 2 Δεκ. 2020, 15:36
Συντάκτης:

Έπειτα από όσα έγιναν το 2020, πολλοί είπαν ότι το Black Mirror και παρόμοιες δυστοπικές, μελλοντολογικές σειρές, δεν έχουν νόημα αφού η ίδια η πραγματικότητα τους ξεπέρασε. Αυτόν τον προβληματισμό είχε εκφράσει και ο ίδιος ο δημιουργός του Black Mirror, Charlie Brooker, ο οποίος πλέον βρήκε το κατάλληλο πρότζεκτ για να επιστρέψει, ένα mockumentary για το 2020 με πρωταγωνιστή τον Hugh Grant.

<a href="/nea/vlack-mirror-epistrefei-me-7i-sezon/69607">To "Βlack Mirror" επιστρέφει με 7η σεζόν</a>ΣΧΕΤΙΚΑTo "Βlack Mirror" επιστρέφει με 7η σεζόν

Ο ηθοποιός μάλιστα το είχε αποκαλύψει αυτό νωρίτερα, όταν προωθούσε την σειρά The Undoing του HBO. Σε συνέντευξή του στο New York Magazine είχε δηλώσει: «Ο Charlie Brooker έχει γράψει ένα mockumentary για το 2020. Είναι για το Netflix» ενώ ανέφερε πως εκείνος θα είναι «ένας ιστορικός που του παίρνουν συνέντευξη για να μιλήσει για την χρονιά. Είμαι αρκετά απωθητικός βασικά και θα θέλατε την περούκα μου». Για όποιον έχει δει το The Undoing με τον Grant και την Nicole Kidman ξέρει ότι ο ηθοποιός γνωρίζει πώς να γίνεται απωθητικός.

Το Black Mirror ήταν μια πολύ επιτυχημένη σειρά που ξεκίνησε την πορεία της στην Μεγάλη Βρετανία και Chanel 4 το 2015 για να έρθει στο Netflix, στο οποίο το 2019 προβλήθηκε η πέμπτη σεζόν με μόλις τρία επεισόδια, σε ένα εκ των οποίων έπαιζε η Miley Cyrus. Μέσω της σειράς προσπάθησε να καυτηριάσει την κοινωνία, την πολιτική, την υπέρμετρη χρήση της τεχνολογίας και την κοινωνική αποστασιοποίηση πριν γίνει γνωστός ως όρος. Από το 2013 έως το 2016 είχε κάνει το σόου «Charlie Brooker’s Weekly Wipe» στο BBC, ένα σόου σάτιρας, ενώ έγραφε και στον Guardian. Έχει κερδίσει πέντε βραβεία Emmy για το Black Mirror, δύο το 2017 και τρία το 2018 ενώ κέρδισε και βραβείο ταινίας για την διαδραστική ταινία Black Mirror, το Bandersnatch, το 2019. Αναμένουμε με ανυπομονησία για την νέα του δουλειά για την οποία ωστόσο το Netflix δεν έχει σχολιάσει κάτι επισήμως.

Update 9/12/20: Σύμφωνα με το πρώτο teaser για το «Death to 2020», όπως είναι τελικά το όνομα της εκπομπής, θα εμφανιστούν επίσης οι Σάμουελ Τζάκσον, Λίσα Κούντροου, Λέσλι Τζόουνς, Κουμάιλ Ναντζιάνι, Τρέισι Ούλμαν.  Στην εκπομπή αναμένονται να συμμετάσχουν επίσης δυο στενοί συνεργάτες του Brooker από τη σατυρική σειρά «Weekly Wipe», η Diane Morgan και ο Al Campbell, ο οποίος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία. Το «Death to 2020» θα έχει το φορμάτ ενός ντοκιμαντέρ όπου θα συνδυάζονται πραγματικά πλάνα ειδήσεων με σχολιασμό των φανταστικών «εμπειρογνωμόνων» που έχει επινοήσει ο Brooker.

Eπίσημο τρέιλερ. Στριμάρει στο Netflix στις 27 Δεκεμβρίου 2020.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos