Ο Άντονι Χόπκινς είναι πλέον και ζωγράφος

Ο Άντονι Χόπκινς είναι πλέον και ζωγράφος
Δημοσίευση: 6 Ιουνίου 2020, 16:02
Συντάκτης:

Μετά τον Τζιμ Κάρεϊ, άλλος ένας διάσημος ηθοποιός εμφανίζει μια ξεχωριστή κλίση στην ζωγραφική. 

ΣΧΕΤΙΚΑΆντονι Χόπκινς ο πατέρας, Ολίβια Κόλμαν η κόρη

Ο Άντονι Χόπκινς διατηρεί  ατελιέ στο σπίτι του στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια και μάλιστα έχει πραγματοποιήσει και έκθεση με τα έργα του.

Πριν λίγο καιρό, ανήρτησε ένα Tik Tok του εαυτού του να χορεύει την επιτυχία του Drake «Toosie Side». Σχεδόν απαρατήρητο πέρασε το ότι στον τοίχο πίσω του ήταν ένας πίνακας, ένα αφηρημένο πορτρέτο με ζωηρά χρώματα. Σε πρώτη ματιά, μοιάζει έργο του Francis Picabia, από τη φημισμένη σειρά «Transparencies». Δεν είναι. Είναι έργο του ίδιου του ηθοποιού. Ο οποίος έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη από το σπίτι του στο Μαλιμπού στο ARTnews για αυτή -την έως σήμερα σχεδόν άγνωστη- καλλιτεχνική δραστηριότητά του.


 
Είπε ότι δεν ήταν καλός μαθητής στο σχολείο και ότι σκίτσαρε πολύ. Κάποια Bernice Evans, κόρη γειτόνων, ηλικίας 17 με 18, είχε πάει στο Λονδίνο για να κάνει σπουδές τέχνης και μια μέρα του έκανε το πορτρέτο με μολύβι και χρώματα κιμωλίας, λίγο μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (δεν θυμάται ακριβώς αν ήταν το 1947 ή το 1948). Η Evans κάλεσε τον εξάχρονο τότε Άντονι σε ένα στούντιο πάνω από το ταχυδρομείο στο Port Talbot και τον μύησε στη ζωγραφική.

Και αυτή ήταν η πρώτη επαφή του με αυτή την τέχνη. Στα 15 του, άρχισε να ζωγραφίζει, κάποιος του είπε ότι «πρέπει να γίνεις ζωγράφος ή γελοιογράφος», το καλοσκέφτηκε, αλλά υπέθετε ότι θα χρειαζόταν μεγάλη δεξιότητα για κάτι τέτοιο, τα χρόνια πέρασαν και εγκατέλειψε την ιδέα. Εδώ και αρκετό καιρό έχει ασχοληθεί ξανά και μάλιστα με μεγαλύτερο ζήλο από ποτέ. 

Ο 82χρονος -βραβευμένος με Όσκαρ για την "Σιωπή των Αμνών"- σταρ, έχει ένα σερί με πολύ καλές ερμηνείες την τελευταία τριετία (King Lear, Westworld, The Two Popes), ενώ προσεχώς θα τον δούμε στο "The Father" του Φλόριαν Ζέλερ, πλάι στην Ολίβια Κόλμαν. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

"The Old Guard": Die, die my darling

"The Old Guard": Die, die my darling

Η Σαρλίζ Θερόν υποδύεται την Ανδρομάχη από τη Σκυθία, μια αθάνατη πολεμίστρια η οποία...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724