Νέα διάκριση για την "Βίαιη εξίσωση" του Αντώνη Ντούσια

Νέα διάκριση για την "Βίαιη εξίσωση" του Αντώνη Ντούσια
Δημοσίευση: 1 Ιουνίου 2020, 16:59

H μικρή μήκους ταινία animation του Αντώνη Ντούσια «Βίαιη εξίσωση», επιλέχθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς φεστιβάλ animation της Χιροσίμα, που θα διεξαχθεί από 20 έως 24 Αυγούστου 2020.

Το φεστιβάλ της μαρτυρικής πόλης είναι ο σημαντικότερος διεθνής διαγωνισμός ταινιών animation στην Ασία και το σπουδαιότερο διεθνές φεστιβάλ του είδους, μετά το γαλλικό φεστιβάλ του Ανσί, όπου επίσης διαγωνίστηκε η Βίαιη εξίσωση το 2019, σε παγκόσμια πρεμιέρα. Ιδρύθηκε το 1985, με αφορμή την 40η επέτειο της ρίψης της ατομικής βόμβας. Σε μικρό χρονικό διάστημα, αναδείχθηκε σε κορυφαίο event για το χώρο της ταινίας εμψύχωσης, παρουσιάζοντας ανά διετία την αφρόκρεμα της παγκόσμιας παραγωγής. Διευθύνεται από την Σαγιόκο Κινοσίτα, αντιπρόεδρο της ASIFA (διεθνούς ομοσπονδίας animation). Για το φετινό διαγωνισμό οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 2.500 ενώ επιλέχθηκαν τελικά 59 ταινίες.

Και η προηγούμενη ταινία του Αντώνη Ντούσια, το Αίνιγμα (σε συν-σκηνοθεσία με τον Άρη Φατούρο), συμμετείχε επίσης στο Φεστιβάλ του 2018, όπου μάλιστα τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής.

Η επιλογή στο κορυφαίο Ιαπωνικό φεστιβάλ έρχεται ως συνέχεια εγχωρίων και διεθνών διακρίσεων, έχοντας ήδη επιλεγεί και από τα άλλα δύο εμβληματικά διεθνή φεστιβάλ animation, αυτά του Ανσί και του Ζάγκρεμπ. Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα η ταινία τιμήθηκε με τα βραβεία: καλύτερου animation στο φεστιβάλ Δράμας 2019, καλύτερης ταινίας από τις κριτικές επιτροπές επαγγελματιών και σπουδαστών (διπλό βραβείο) στο σημαντικό φεστιβάλ 3DCourant στην Ανγκουλέμ (Γαλλία), καλύτερης 3D ταινίας στο 3D Moscow Festival της Ρωσίας, έπαινο στο φεστιβάλ In The Palace της Βάρνας (Βουλγαρία). Επίσης, η γαλλική εταιρεία «Prenez du Rerlief», εξειδικευμένη σε προβολές στερεοσκοπικών ταινιών, επέλεξε την ταινία για το ειδικό πρόγραμμα προβολών σε σημαντικά φεστιβάλ (όπως στο Κλερμόν Φεράν, Γαλλία) και τη διανομή της σε γαλλικές αίθουσες.

Στην ταινία απονεμήθηκε και το βραβείο καλύτερης επαγγελματικής ταινίας animation για το 2019 από το ελληνικό τμήμα της ASIFA (διεθνούς ένωσης animation), μετά από καθολική ψηφοφορία των μελών της.

Η Βίαιη Εξίσωση, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Ανσύ (Ιούνιος 2019) έχει συμμετάσχει στο επίσημο πρόγραμμα 40 διεθνών φεστιβάλ, με τη διεθνή της πορεία να συνεχίζεται και το 2020.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, κυκλοφόρησε στον κινηματογράφο Δαναό συνοδευτικά με την ταινία animation μεγάλου μήκους Ο Μπουνιουέλ Στον Λαβύρινθο Με Τις Χελώνες. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη παραγωγή του Αντώνη Ντούσια, ο οποίος υπογράφει συγχρόνως τη σκηνοθεσία, το σενάριο, το μοντάζ και το animation.

Ο Μάριος Αριστόπουλος συνέθεσε την πρωτότυπη μουσική και υπογράφει τον ηχητικό σχεδιασμό. Ο Άρης Φατούρος συνέβαλε ως δημιουργικός παραγωγός (creative producer). Το color grading και τις εγγραφές DCP ανέλαβε η AUTHORWAVE του Πάνου Μπίσδα. Το ΠΛΑΙΣΙΟ χορήγησε στην παραγωγή τεχνικό εξοπλισμό (TURBO-X). Τη διεθνή προώθηση και διανομή έχει αναλάβει η Carousel Films, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Δημοσίευση: 1 Ιουνίου 2020, 16:59
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The devil and the father Amorth

The devil and the father Amorth

Σύνοψη: Ο σκηνοθέτης του εμβληματικού “The exorcist”, 45 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του,...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer/Filmtr.
5612
Odeon
3657
Feelgood
1724