ΣΕΙΡΕΣ

"Τhe minions of Midas" season 1: Μυστήριο και αγωνία

Δημοσίευση: 29 Νοε. 2020, 14:17

Ο Victor Genovés,  νέος CEO του Ομίλου Malvar Group, λαμβάνει ένα γράμμα που τον εκβιάζει να πουλήσει μετοχές των 50.000.000 ευρώ. Σε περίπτωση που δεν το κάνει κάποιος πρόκειται να πεθάνει μέσα σε έξι μέρες. Την επιστολή την υπογράφει μια ομάδα που ονομάζεται «Οι ευνοούμενοι του Μίδα». 

<a href="/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Jack London, το Τhe Minions of Midas προσαρμόζει την πρωτότυπη ιστορία στον 21ο αιώνα και παραπέμπει  στον κλασικό μύθο του Μίδα. Στην ελληνική μυθολογία, ο Μίδας μετέτρεπε οτιδήποτε άγγιζε σε χρυσό. Πολύ σύντομα κατάλαβε ότι αυτή η ικανότητά του, δηλαδή τα πλούτη του, θα του στερούσαν την ίδια του τη ζωή.

Ως σύγχρονος Μίδας και  ο Victor Genovés καλείται να επιλέξει μεταξύ της ιδιοκτησίας του και της αξίας της ανθρώπινης ζωής, τόσο της δικής του όσο και των άλλων.

Η ιστορία εκτυλίσσεται μέσα σε έξι επεισόδια και καταφέρνει παρά την πληθώρα πληροφοριών σε σύντομο χρόνο να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή. Παρότι ισπανική σειρά –οι οποίες ορισμένες φορές χαρακτηρίζονται από την φλυαρία τους – το Minion of Midas αποφεύγει τα κλισέ και δημιουργεί τη δική της ταυτότητα.

Εκμεταλλευόμενη την πρώτη ύλη και με αφορμή την κεντρική ιστορία, η σειρά παίρνει το βήμα και θίγει ορισμένα πιο βαθιά ζητήματα, όπως είναι οι διαδηλώσεις, η κοινωνική πόλωση, το δίπολο «σωστό-λάθος», η αποκάλυψη μιας αλήθειας που «ξεβολεύει» ακόμη και ζητήματα ιδιοκτησίας.

Μάλιστα χρησιμοποιούνται και πραγματικές σκηνές από επεισόδια που είχαν λάβει χώρα στην Βαρκελώνη πριν ορισμένα χρόνια, δίνοντας έτσι την αίσθηση ότι η σειρά και κατ’ επέκταση τα ζητήματα που έμμεσα ή άμεσα θίγει δεν βρίσκονται πολύ μακριά από γεγονότα που έχουν συμβεί ή συμβαίνουν.

Το ανοιχτό τέλος της σειράς αφήνει τον θεατή όχι τόσο με ερωτήματα όσο με την πιθανότητα μιας δεύτερης σεζόν. Το Minion of Midas καταφέρνει να κρατήσει το μυστήριο και την αγωνία του θεατή μέχρι το τέλος. Stream it!

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos