ΣΕΙΡΕΣ

"The Midwich Cuckoos": Αν χωθείς στο μυστήριο, σε κέρδισε

Δημοσίευση: 11 Σεπτεμβρίου 2023, 18:36
Συντάκτης:

Σύνοψη: Σε ένα χωριό της Αγγλίας που κάθε σπίτι αντιμετωπίζει το δικό του δράμα μια ξαφνική πτώση της ενέργειας θα αφήσει αναίσθητο πολύ κόσμο, αλλά αυτό είναι το λιγότερο κακό καθώς πολλές γυναίκες μόλις συνέλθουν καταλαβαίνουν βρίσκονται σε εγκυμοσύνη απο κάτι..Τι πραγματικά συμβαίνει;

<a href="/home-cinema-streaming/greatest-hits/70041">The Greatest Hits</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe Greatest Hits

Γνώμη: Αν κάτι σας θυμίζει η υπόθεση το σενάριο βασίστηκε στο πετυχημένο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του John Wyndham και ήδη έχει αποτυπωθεί στο κινηματογράφο 2 φορές. Η τελευταία φορα ήταν μια άνιση προσπάθεια του κατα τ'άλλα εξαιρετικου John Carpenter καθώς το "Village of the damned" πάλεψε να γίνει cult επιτυχία αλλά το περιορισμένο budget και η κακότητα των ερμηνειών ολόκληρου του cast απο τα μικρά παιδάκια μέχρι τον γίγαντα Christopher Reeve το μετέτρεψε σε dvd που βάζεις μετά απο ξενύχτι και βλέπεις μέχρι να σε πάρει ο ύπνος.

Στη προκειμένη περίπτωση η αγγλική παραγωγή φαίνεται αρκούντως φροντισμένη και πολύ πιο κοντά στη νοοτροπία του βιβλίου.

Εδώ δεν έχουμε ένα πασάλειμα χαρακτήρων για να εκμεταλλευτούμε το σόκ της αποκάλυψης καθώς προχωράει η πλοκή, αντιθέτως οι δημιουργοί του δίνουν τον απαραίτητο χρόνο έτσι ώστε οι (πολλοί είναι αλήθεια)  πρωταγωνιστές να σε κάνουν να νοιαστείς για αυτούς πρίν αρχίσουν να εμφανίζονται τα μοχθηρά παιδάκια.

Αυτό φρενάρει το ρυθμό που κάποιες φορές θα πρεπε να γκαζώσει άλλα άπαξ και χωθείς μέσα στο μυστήριο η σειρά σε έχει κερδίσει.

Προφανώς δεν είναι η καλύτερη σειρά που έχει υπάρξει ποτέ, οι κακές αποφάσεις απο κάποιους χαρακτήρες δε γίνεται να απουσίαζαν ενώ το δράμα των οικογενειών είναι περιτυλιγμένο με μια ψυχρή sci-fi 'παραξενιά' που σε συνδυασμό με τα διάφορα απίθανα που συμβαίνουν στο δεύτερο μισό της σειράς θα κάνουν μερικούς θεατές να στραφούν σε πιο εύπεπτα θεάματα.

Μας αρκούν τα προβλήματα που έχουμε στις ζωές μας: δε χρειάζεται να βλέπουμε και παιδιά να θέλουν να μας μασήσουν.

Όμως στον πυρήνα του δε παύει να είναι μια δραματική σειρά όπου στην ουσία βρίσκεται και το πραγματικό πρόβλημα της. Λίγο περισσότερο θάρρος χρειαζόνταν για τον σκηνοθέτη David Farr να αγκαλιάσει τον τρόμο καθώς μιλάμε για ένα ανατριχιαστικό συμβάν, αλλά η σαπουνόπερα που προκύπτει αφαιρεί πόντους απο το να γίνει ένα σπουδαίο τηλεοπτικό γεγονός.

Έχει όμως τις στιγμές του, είναι καλογραμμένη, με 2-3 δυνατές σκηνές και υποβλητικό μουσικό σκόρ.

Πάντως τα μουτράκια των μικρών πρωταγωνιστών είναι να τα πιείς στο ποτήρι. Πού βρήκαν όλες αυτές τις φατσούλες που θέλουν να σε πλακώσουν στο ξύλο;

Το Midwich Cuckoos  δεν έχει κάνει το ντόρο που του αναλογεί, είμαστε εμείς εδώ να βοηθάμε.

Θα το βρεις στο Novacinema. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The Greatest Hits

The Greatest Hits

Θα το βρείτε: Disney+

Σύνοψη: Μετά τον χαμό του φίλου της, Μαξ, σε τροχαίο δυστύχημα, η Χάριετ βιώνει...
7 ώρες
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos