Mέριλ Στριπ: "Πληρώθηκα 25 σεντς!"

Mέριλ Στριπ: "Πληρώθηκα 25 σεντς!"
Δημοσίευση: 19 Οκτ. 2020, 15:48
Συντάκτης:

Νέα ταινία περιμένουμε από τον σκηνοθέτη Steven Soderbergh, την κωμωδία του HBO Max «Let Them All Talk», μια ταινία που κατάφερε να γυριστεί σε περίπου δύο εβδομάδες και σε μεγάλο βαθμό βασίστηκε σε αυτοσχεδιασμούς από το καστ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Meryl Streep, η Dianne Wiest και η Candice Bergen, υποδυόμενες τρεις μακροχρόνιες φίλες που ξανασυναντώνται σε ένα θαλάσσιο σκάφος για μια σειρά ομιλιών. Οι πρώτες λεπτομέρειες σχετικά με τη δημιουργία της ταινίας προέκυψαν μέσα από συνομιλίες με το Entertainment Weekly, όπου το καστ αποκάλυψε κάποια μυστικά για παρασκήνιο της ταινίας. «Του είπα [στον Soderbergh] ότι θα καταστρέψει τα πάντα για κάθε σκηνοθέτη και για κάθε σχεδιαστή παραγωγής, και για όλα τα άλλα, γιατί έκανε την ταινία για 25 σεντς - ξέρω ότι τόσο πληρώθηκα», είπε η Streep. «H ταινία φτιάχτηκε σε δύο εβδομάδες και ήταν μια δωρεάν βόλτα με το σκάφος». Η Bergen είπε επίσης: «Νομίζω ότι ο [Soderbergh] είναι ο πιο ατρόμητος σκηνοθέτης, και η διάνοιά του είναι τόσο οξεία. Ήταν πολύ ενδιαφέρον. Και σύντομο».

ΣΧΕΤΙΚΑThe Prom

Η Wiest αποκάλυψε επίσης ότι η ταινία γυρίστηκε χωρίς εξοπλισμό. «Ο Στίβεν κράτησε την κάμερα σε αναπηρικό καροτσάκι και κυλούσε. Κανένα από τα φώτα και τα φορτηγά, όλα αυτά τα πράγματα που πηγαίνουν στη δημιουργία ταινιών, δεν υπάρχει κανένα από αυτά. Υπήρχε ο Steven και αυτή η νέα κάμερα».

Το αντάρτικο στυλ δημιουργίας ταινιών, στο "Let Them All Talk" ενισχύθηκε από την έλλειψη σεναρίου, με τον Soderbergh να δίνει στους ηθοποιούς του βασικά περιγράμματα σεναρίων για πειραματισμό όσον αφορά τον διάλογο.

«Αυτοσχεδιαστική αίσθηση; Λοιπόν, ναι, το κάνει», είπε η Meryl Streep. «Θέλω να πω, θα μας έδιναν τα περιγράμματα μιας κατάστασης και τότε ξέραμε πού έπρεπε να καταλήξουμε. Αλλά δεν μας είπαν πώς να φτάσουμε εκεί".

Η ταινία είναι εμπνευσμένη από ένα διήγημα από την συγγραφέα Deborah Eisenberg, η οποία είχε επίσης παρουσία στο σετ. «Ήταν πάντα εκεί. Ήταν εκεί όλη την ώρα, και ήταν τόσο γενναιόδωρη, και θα μπορούσες να την ρωτήσεις», είπε ο Wiest. «Θα σου έλεγε τι μπορεί να έρθει στη συνέχεια και να σου υπενθυμίσει, γιατί γυρίζαμε με την  σειρά τις σκηνές, που ήταν ένα άλλο απίστευτο δώρο που έδωσε ο Στίβεν»

«Ένα βράδυ, την επόμενη μέρα έπρεπε να κάνω μια διάλεξη, και το αμφιθέατρο θα ήταν γεμάτο με ανθρώπους», δήλωσε η Streep, η οποία παίζει μια φημισμένο μυθιστοριογράφο που δέχεται ένα βραβείο  στην ταινία. «Και δεν υπήρχε διάλεξη στο σενάριο! Είπα, "Λοιπόν, τι θα πει για αυτόν τον συγγραφέα από έναν άλλο αιώνα;" Και έτσι μια νύχτα, [η Eisenberg] δημιούργησε αυτό το τεράστιο μάτσο ιδεών και μια βιογραφία. Ήταν ένα πολύ πλούσιο είδος Βίβλου από το οποίο μπορούσαμε να αντλήσουμε. Αλλά ήταν τρομακτικό κάθε βράδυ, γιατί απλά έπρεπε να ετοιμαστείς και να σκεφτείς, ξέρεις, τι θα πεις».

Update 15/11/20: Το επίσημο τρέιλερ είναι εδώ. Το Let Them All Talk” θα προβληθεί στο HBO Max, 10 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση:: 19 Οκτ. 2020, 15:48
Ενημέρωση: 15 Νοε. 2020, 19:41
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Διπλή Ζωή της Ασάκο

Η Διπλή Ζωή της Ασάκο

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Η Ασάκο είναι μια νεαρή γυναίκα που γνωρίζει και ερωτεύεται τρελά τον μονίμως...
4 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870