ΣΕΙΡΕΣ

"The Marvelous Mrs. Maisel" season 3: Bήμα πίσω

Δημοσίευση: 4 Ιαν. 2020, 17:41
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Midge Maisel (Rachel Brosnahan), έχοντας αποδεκτεί την πρόσκληση του μουσικού Shy Baldwin (Leroy McClain) να τον ακολουθήσει στην περιοδεία του, βλέπει το όνειρό της να υλοποιείται: κάνει stand up σε ολόκληρη την Αμερική και πληρώνεται καλά χρήματα. Δίπλα της βρίσκεται η καλή της φίλη/μάνατζερ Susie (Alex Borstein), η οποία προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της ως μια ανερχόμενη μάνατζερ, ενώ πίσω στη Νέα Υόρκη, οι γονείς της Midge, Rose (Marin Hinkle) και Abe Weissman (Tony Shalhoub) πασχίζουν να προσαρμοστούν στα νέα οικονομικά τους δεδομένα.

<a href="/nea/expats-apoleia-penthos-enohi-typseis/69639">"Expats": Απώλεια, πένθος, ενοχή, τύψεις</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Expats": Απώλεια, πένθος, ενοχή, τύψεις

Άποψη: Από πού να ξεκινήσει κανείς να σχολιάζει την τρίτη σεζόν της υπέροχης κυρίας Maisel; Από την μαεστρική σκηνοθεσία, την εξαιρετική υποκριτική, ή το μετρίως απογοητευτικό σενάριο; Ας ξεκινήσουμε από το σενάριο, το οποίο ενώ φέρει το χιούμορ-σήμα-κατατεθέν της Amy Sherman-Palladino, δυστυχώς δεν μπορεί να εξυψώσει την Midge, της οποίας ο χαρακτήρας ξαφνικά ‘βάλτωσε’. Η αφήγηση χωρίζεται σε δύο μέρη, το ένα είναι η Νέα Υόρκη με τους γονείς και τα δύο παιδιά της, τον πρώην άντρα της Joel, και τα πεθερικά της, ενώ το άλλο είναι το κομμάτι της περιοδείας με τον Shy και τα υπόλοιπα ταλέντα.

Η αλήθεια είναι όμως πως ο θεατής δεν ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το νέο επαγγελματικό εγχείρημα του Joel, ούτε τον ενδιαφέρει να συναισθανθεί την οδύνη του Abe και της Rose. Αν όχι όλα, τότε τα περισσότερα storylines που εκτυλίσσονται στη Νέα Υόρκη είναι fillers, απλά γεμίζουν τα επεισόδια χωρίς να προσδίδουν κάτι ουσιαστικό στη γενικότερη ιστορία της Midge.

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως οι νέοι χαρακτήρες που εμφανίζονται στο δεύτερο αφηγηματικό μέρος θα μπορούσαν να εμπλουτίσουν το σενάριο. Ο Sterling K. Brown, η Liza Weil και ο Leroy McClain εμφανίζονται με ξεχωριστές και ιδιαίτερες ιστορίες, τις οποίες είμαστε αρκετά τυχεροί να παρακολουθήσουμε για λίγα λεπτά, πριν οι σεναριογράφοι ανεξήγητα αποφασίσουν να μην τις εξερευνήσουν άλλο. Όχι μόνο μένει ανεκμετάλευτο το ταλέντο τους, αλλά μένουν μετέωρες και οι ιστορίες τους, οι οποίες αντί (έστω) να βρούν συναισθηματικό αντίκτυπο στην Midge, έτσι ώστε ο χαρακτήρας της να ωριμάσει, τελικά γίνεται ακριβώς το αντίθετο: η Midge βλέπει ελάχιστες φορές πιο μπροστά από τη μύτη της.

Ας προχωρήσουμε στην σκηνοθεσία όμως καθώς αυτή φαίνεται να είναι το κύριο μέλημα της Amy Sherman-Palladino και του άντρα/συνεργάτη της Daniel Palladino, οι οποίοι ίσως ευελπιστούσαν να κάνουν την τρίτη σεζόν περισσότερο σαν ένα μιούζικαλ (το οποίο καθόλου δεν μας δυσαρεστεί) γεμάτο εκπληκτικά χρώματα και φανταστικά κουστούμια. Χωρίς αμφιβολία το καλύτερο επεισόδιο είναι το 5ο, το οποίο συνδυάζει το καλύτερο σκηνοθετικό δείγμα της Palladino με τη δυνατότερη στιγμή του σεναρίου, ενώ η ερμηνεία της Brosnahan ταιριάζει γάντι με την ερμηνεία του Luke Kirby ως τον εμβληματικό Lenny Bruce. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ερμηνείες, σημειώνουμε την εκπληκτική Alex Borstein, της οποίας ο χαρακτήρας παρ’όλο που μένει εξίσου ανεξερεύνητος μπορεί να επισκιάσει την Brosnahan, αλλά και τον εξαιρετικό Tony Shalhoub, τον οποίο δεν χορταίνουμε να βλέπουμε και να ακούμε!

Ελπίζουμε το 2020 να φέρει μια πολύ καλύτερη (αν όχι την καλύτερη) σεζόν της Mrs. Maisel, η οποία δεν θα διστάζει να αντιμετωπίσει τις συγκρούσεις των χαρακτήρων αλλά και θα τολμήσει να εξερευνήσει πραγματικά σύγχρονες ιστορίες με φόντο την ίδια εξαιρετική σκηνοθεσία και το ίδιο εθιστικά κωμικό σενάριο όπως αυτό της πρώτης και δεύτερης σεζόν.

5,5 / 10

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 4 Ιαν. 2020, 17:41
Ενημέρωση: 30 Νοε. 2020, 14:11
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos