«Μαραθώνιος Ταινιών» στην Καλλιθέα με ελεύθερη είσοδο

Δημοσίευση: 6 Δεκ. 2023, 14:24
Συντάκτης:

Ο μη κερδοσκοπικός, πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος «The Basement» με την υποστήριξη του Δήμου Καλλιθέας διοργανώνει, το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Μαραθώνιος ταινιών (Athens Marathon International Film Festival)» που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως και 9 Δεκεμβρίου στον Δημοτικό κινηματογράφο «Γιώργος Αντωνακάκης» (πρώην Καλυψώ) Γρ. Λαμπράκη 9 και Καλυψούς, Καλλιθέα.

Οι προβολές ξεκινούν καθημερινά στις 7 μ.μ. και 9 μ.μ. Θα προβληθούν 51 ταινίες -μικρού και μεγάλου μήκους- από 21 χώρες.

Οι περισσότερες από τις ξένες ταινίες προβάλλονται σε πανελλαδική πρεμιέρα ενώ μερικές πραγματοποιούν παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές πρεμιέρες.

Ενδεικτικά μερικές από αυτές είναι:

Το πολεμικό δράμα Klondike που έφτασε από την Ουκρανία στα Όσκαρ και απέσπασε βραβεία σε 43 μέχρι στιγμής φεστιβάλ

Το υποψήφιο για Όσκαρ The Letter Room από τις ΗΠΑ με δεκάδες βραβεία

Same Old από τον Καναδά, βραβευμένο από Κάννες, Τορόντο, Raindance κλπ

Haut les Coeur’s (The Right Words) από τη Γαλλία με χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και βραβεία σε Sundance, Palm Springs, Chicago, Στοκχόλμη κλπ

Επίσης με δεκάδες βραβεία, όπως από Κάννες, Βερολίνο το Céu de Agosto (August Sky) από τη Βραζιλία, αλλά και τα βραβευμένα στο Clermont Ferrand, «Fairplay» από Γαλλία και «Scale» από το Ηνωμένο Βασίλειο

Τέλος, αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στον σκηνοθέτη Nash Edgerton με τη προβολή της ιδιαίτερης τριλογίας των μικρού μήκους ταινιών του: Spider, Bear και Shark που απέσπασαν εκατοντάδες βραβεία σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα προβολών μπορείτε να το βρείτε εδώ

H είσοδος είναι δωρεάν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
10803
Feelgood
9499
Feelgood
7800
Feelgood
6799
Tanweer
6792
Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos Land of Bad, 22 Φεβρουαρίου από την Spentzos