ΣΕΙΡΕΣ

"Lucky Hank" season 1: Αμερικανικό σύμπλεγμα παρέα με συγγραφική τρέλα

Δημοσίευση: 23 Ιουλίου 2023, 16:56
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Χανκ Ντέβερο είναι επικεφαλής του τμήματος Αγγλικής γλώσσας σε ένα μέτριας σπουδαιότητας πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια. Διαβαίνοντας μια περίοδο που συγγραφικά δεν αποδίδει και η διδασκαλία τον βαραίνει, ο Χανκ θα βιώσει την απόλυτη κρίση μέσης ηλικίας.

<a href="/nea/fallout-season-1-oi-fan-tha-apotheosoyn/69796">"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν

Άποψη: Έχει μία ευκολία ο Μπομπ Όντενκερκ να ενσαρκώνει κάθε θεωρητικά καθημερινό άνθρωπο που του δίνουνε σε σενάρια με έναν τρόπο μοναδικά νευρωτικό, με την καλή έννοια. Από τον πανούργο δικηγόρο του “Breaking Bad” και έπειτα του “Better Call Saul”, ο 60χρονος Αμερικανός ηθοποιός μας παρουσιάζεται ως άνθρωπος σε τέλμα, σε πλήρη αποσύνδεση με το περιβάλλον του και απολύτως αφοσιωμένος στον εαυτό του και τις δικές του προδοσίες και προσδοκίες.

Ο Χανκ από το πρώτο επεισόδιο είναι μία καταπιεσμένη ένταση που ξεσπά: προς τους συναδέλφους, προς τους φοιτητές του, προς την οικογένειά του. Η έκρηξή του δεν έχει ρίζες δραματικές και ούτε γίνεται με βαριά πικρία άλλα πυροδοτείται με ένα παιδικό παράπονο και με την αγανάκτηση του σύγχρονου ανθρώπου που ο ίδιος έφερε τον εαυτό του σε δύσκολη θέση. Του φταίνε όλοι και δεν του φταίει κανένας. Εν τέλει, του φταίει ο ίδιος του ο εαυτός.

Το “Lucky Hank” αγκαλιάζει όλες τις ιδιαιτερότητες των χαρακτήρων που πλαισιώνουν την ιστορία του Χανκ, και κυρίως αγκαλιάζει τον Χανκ παρά τον ασταθή χαρακτήρα του,  και ξεδιπλώνεται ακριβώς σαν ένα αμερικανικό μυθιστόρημα σύγχρονης εποχής όπου το νόημα της ζωής κάπου έχει χαθεί πίσω από έναν ασαφή στόχο. Φυσικά, δεν είναι τυχαία η λογοτεχνικότητα του αφού η σειρά βασίζεται στο βιβλίο του Ρίτσαρντ Ρούσο, “Straight Man”.

Οι Πολ Λιμπερστάιν (“The Office”) και Άαρον Ζέλμαν (“The Killing”) έχουν δημιουργήσει ένα πιστευτό ακαδημαϊκό περιβάλλον «μετριότητας», όπως υποστηρίζει και ο Χανκ, όπου η καθημερινότητα είναι μία φαρσοκωμωδία μεταμφιεσμένη σε σοβαρότητα ανώτερου επιπέδου.

Η αλήθεια είναι ότι όλοι διανύουν την δική τους υπαρξιακή κρίση χωρίς επιστροφή. Ανάμεσα σε αυτήν την οδύνη, ξεχωρίζουμε το δεύτερο επεισόδιο όπου ο Χανκ υποδέχεται στο πανεπιστήμιο τον σπουδαίο συγγραφέα Τζορτζ Σόντερς (τον υποδύεται ο Μπράιαν Χάσκι) με τον οποίο μοιράζονται την ίδια αφετηρία αλλά διαφορετική πορεία. Έστω και οι λίγες λογοτεχνικές απόψεις που μοιράζονται με τους θεατές αφήνουν ωραία επίγευση σεναρίου.

Σαν συνολικό αποτέλεσμα, το “Lucky Hank” δεν θα λέγαμε ότι είναι για όλους αλλά σίγουρα είναι για αρκετούς, ειδικά για αυτούς που απολαμβάνουν λίγο αμερικανικό σύμπλεγμα παρέα με συγγραφική τρέλα. Ο Όντενκερκ προσεγγίζει αβίαστα τον ρόλο του, με κωμικότητα και συμπάθεια, και προσθέτει στην σειρά αυτό που θα έλειπε υπό άλλες συνθήκες.

H σειρά στριμάρει Novacinema.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos