ΣΕΙΡΕΣ

"Love and anarchy" season 1: Μια ιστορία αναρχίας

Δημοσίευση: 19 Νοε. 2020, 18:48

Η Sofie εργάζεται ως σύμβουλος σε έναν εκδοτικό οίκο με στόχο τον εκσυγχρονισμό του. Παντρεμένη, με δύο παιδιά και πλήρως αφιερωμένη στην καριέρα της. Από την άλλη, ο Max, υπάλληλος στον εκδοτικό οίκο, νέος και πλήρως αφιερωμένος στο να ζει τη ζωή του. Οι δυο τους ξεκινούν ένα «παιχνίδι προκλήσεων» ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια, κάτι που θα αλλάξει και τους δύο.

the woman in the windowΣΧΕΤΙΚΑThe woman in the window

Το Love & Anarchy (πρωτότυπος τίτλος: Kärlek & Anarki) είναι μια νέα σουηδική σειρά που στριμάρει στο Netflix. Παρότι τα πρώτα επεισόδια θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άβολα, η συνέχεια γίνεται πραγματικά ενδιαφέρουσα. Με φόντο τη Στοκχόλμη, η σειρά μέσα από το παιχνίδι των δύο βασικών πρωταγωνιστών θίγει με έμμεσο και ευρηματικό τρόπο κοινωνικά ζητήματα της σουηδικής κοινωνίας, και όχι μόνο. Από τα social media και την αξία τους στη σημερινή κοινωνία, μέχρι τη θέση της λογοτεχνίας σε μια ψηφιακή εποχή, τη θέση και την ανεξαρτησία της γυναίκας, τη διαφορετικότητα.

Κεντρικό ρόλο παίζει και ο διαχωρισμός μεταξύ του «φαίνεσθαι» και του «είναι».

Όπως αντιλαμβάνεται και από την πρώτη στιγμή ο θεατής από τον τίτλο της σειράς πρόκειται για μια ιστορία «αναρχίας» ενάντια στο φαίνεσθαι, και κυρίως ενάντια στο οτιδήποτε αυτό επιβάλλει και παράλληλα μια ιστορία «αγάπης» όχι μόνο με την ερωτική χροιά της λέξης αλλά της αγάπης για τον πραγματικό μας εαυτό.

Εκτός από τους δύο πρωταγωνιστές και την κεντρική ιστορία, στο Love & Anarchy παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες, οι οποίοι είναι είτε εντελώς στερεότυποι είτε πιο ανατρεπτικοί. Από αυτούς, ξεχωρίζει ο πατέρας της Sofie, ένας ηλικιωμένος με έντονο επαναστατικό πνεύμα που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για τις ιδέες του.

Απτόητος από τη γενική κατακραυγή, ίσως από τους πιο συγκινητικούς συμβολισμούς της σειράς είναι η διαρκής αναζήτησή του για μια καλύτερη κοινωνία και ο ακατάπαυστος -μέχρι τρέλας- αγώνας του.

Από τις αστείες καταστάσεις που δημιουργούνται με το παιχνίδι της Sofie και του Max μέχρι τις πιο βαθιές, το Love & Anarchy έχει σίγουρα τα χαρακτηριστικά μιας κομεντί που αξίζει να δείτε –ιδίως εν μέσω καραντίνας.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
1228
Spentzos
1170
Tanweer
1135
Spentzos
870