ΣΕΙΡΕΣ

"Little America" season 1: Ψηφιδωτό ανθρωπιάς

Δημοσίευση: 19 Ιουλίου 2020, 15:19
Συντάκτης:

Σύνοψη: Βασισμένη σε οχτώ πραγματικές ιστορίες, η νέα σειρά ανθολογίας του Apple ΤV + εξερευνά την εμπειρία της μετανάστευσης στις ΗΠΑ. Χωρίς μεγάλα ονόματα στο cast, διάθεση για διδακτισμό ή ανάλυσης της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας του ονείρου και των ευκαιριών, η σειρά των Λι Άιζενμπεργκ (The Office), Κουμάλ Ναντζιάνι (Silicon Valley) και Έμιλι B. Γκόρντον (The Big Sick) καταφέρνει να δημιουργήσει, μέσα σε 8 μισάωρα επεισόδια, ένα ψηφιδωτό ανθρωπιάς.

<a href="/nea/manhunt-anazitontas-ton-dolofono-toy-avraam-linkoln/69682">"Manhunt": Αναζητώντας τον δολοφόνο του Αβραάμ Λίνκολν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Manhunt": Αναζητώντας τον δολοφόνο του Αβραάμ Λίνκολν

Γνώμη: Κάθε επεισόδιο έχει διαφορετικό σκηνοθέτη, σεναριογράφο και συντελεστές, όμως ιδωμένα συνολικά διακρίνονται από μια κοινή αγάπη προς τους χαρακτήρες τους και μια ζεστασιά και αισιοδοξία που είναι μεταδοτικές. Οι προβληματισμοί των ηρώων, οι συνήθειες και οι παραδόσεις που κουβαλάνε και η προσπάθειά τους να διατηρήσουν την ταυτότητά τους όντας πλέον μέσα σε αυτό το «χωνευτήρι» των λαών που είναι οι ΗΠΑ, αποδίδονται με σεβασμό, λεπτότητα και ευαισθησία, ενώ δεν λείπουν οι χιουμοριστικές στιγμές, όπως δεν λείπουν και από την ίδια τη ζωή.

Οι ερμηνείες των πρωτοεμφανιζόμενων -κατά κύριο λόγο- ηθοποιών είναι εξαιρετικές και ενώ το «καλύτερο επεισόδιο» είναι στην κρίση του θεατή, υπάρχουν δύο τα οποία ξεχωρίζουν σχεδόν αμέσως.

Το ένα είναι το τρίτο επεισόδιο, με τίτλο «The Cowboy», στο οποίο ένας νεαρός άντρας με καταγωγή από τη Νιγηρία αγκαλιάζει την κουλτούρα των cowboys, σε μια προσπάθεια προσαρμογής. Το άλλο είναι το έκτο επεισόδιο, με τίτλο «The Grand Prize Expo Winners». Σε αυτό παρακολουθούμε την ιστορία της Ai, μιας σκληρά εργαζόμενης μητέρας δυο παιδιών, με καταγωγή από την Κίνα. Η Ai κερδίζει μια κρουαζιέρα στην Αλάσκα, ευελπιστώντας ότι θα περάσει ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά της, όμως με τα παιδιά της πλέον στην εφηβεία, αυτό θα αποδειχτεί δυσκολότερο απ’ όσο νόμιζε. Το αποτέλεσμα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που θα δείτε στη μικρή οθόνη φέτος, ένα μισάωρο στο οποίο αποτυπώνονται υπέροχα τόσο η προσωπική εμπειρία όσο και οι διαφορές ανάμεσα στις πρώτες και τις επόμενες γενιές μεταναστών.

Κι αυτή είναι η επιτυχία του «Little America»: το ότι παίρνει προσωπικές ιστορίες και μέσα από τη διήγησή τους καταλήγει σε universal αλήθειες. Αλήθειες τις οποίες χρειαζόμαστε όσο ποτέ στην εποχή μας, αλήθειες που γκρεμίζουν τα υπαρκτά ή φανταστικά τείχη που ορθώνουμε απέναντι στο διαφορετικό και στήνουν στη θέση τους γέφυρες επικοινωνίας, κατανόησης και ανθρωπιάς.

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos