ΣΕΙΡΕΣ

"Leaving with yourself": Πολ Ραντ vs Πολ Ραντ!

Δημοσίευση: 25 Οκτ. 2019, 03:08
Συντάκτης:

Ο Miles (Paul Rudd) ζει τη δική του κρίση μέσης ηλικίας: η δουλειά του ως κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία δεν του προκαλεί πια κανένα ενδιαφέρον και η σχέση με τη γυναίκα του, Kate (Aisling Bea), φαίνεται να πνέει τα λοίσθια.

<a href="/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Όταν ένας συνάδελφός του (ο Desmin Borges του "You're the Worst"), ο οποίος φαίνεται ξαφνικά να βρίσκεται στην καλύτερη φάση της ζωής του, μοιράζεται το μυστικό της ευζωίας του με τον Miles, ο δεύτερος σπεύδει στο Top Happy Spa, με σκοπό να αναζωογονήσει σώμα και πνεύμα.

Όμως, οι υπηρεσίες που παρέχει η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν περιλαμβάνουν αρωματοθεραπεία ή μασάζ με ζεστές πέτρες, αλλά μια τεχνική κλωνοποίησης, με την οποία ουσιαστικά δημιουργούν μια βελτιωμένη εκδοχή του εκάστοτε πελάτη και μετά απλά... ξεφορτώνονται την ελαττωματική version.

Στην περίπτωση του Miles, τα πράγματα δεν πάνε όπως θα έπρεπε, κι έτσι ξυπνάει ξαφνικά τυλιγμένος με σελοφάν και θαμμένος σε ένα δάσος, περιτριγυρισμένος από τα πτώματα των προηγούμενων πελατών του Top Happy Spa. Όταν δε καταφέρει να γυρίσει σπίτι του, τον περιμένει μια ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη: ο κλώνος του είναι ήδη εκεί και ζει τη ζωή του!

Κι έτσι, φράσεις όπως "δεν την παλεύω με την πάρτη μου", "πρέπει να τα βρω με τον εαυτό μου", "ο μεγαλύτερος εχθρός μου είναι ο ίδιος μου ο εαυτός" κτλ. παίρνουν κυριολεκτική σημασία στα 8 επεισόδια της νέας σειράς του Netflix, που αξιοποιεί μεν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αξιολάτρευτο Paul Rudd στον διπλό ρόλο του, αλλά δεν καταφέρνει να απογειωθεί και να γίνει κάτι παραπάνω από μια συμπαθητική κωμωδία sci-fi προεκτάσεων.

Ο δημιουργός της, Timothy Greenberg, θέτει καίριους προβληματισμούς σχετικά με το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και την προσπάθεια που όλοι κάνουμε για να προβάλουμε τις καλύτερες πτυχές του στους άλλους, ειδικά στην social media-κη καθημερινότητά που πλέον βιώνουμε. Και πραγματικά φαίνεται πολύ βολικό να έχεις έναν κλώνο που θα έκανε όλα αυτά που βαριέσαι ή δεν θες να κάνεις, όμως αν αυτός ο κλώνος σου θυμίζει διαρκώς το potential που έχεις, αλλά δεν αξιοποιείς, τότε το πιο πιθανό είναι να θελήσεις να τον ξεφορτωθείς.

Με το να εναλλάσσει την οπτική από επεισόδιο σε επεισόδιο, ο Greenberg καταφέρνει να μας βάλει στα παπούτσια και των δύο Miles, ενώ η Aisling Bea (This Way Up) στον ρόλο της συζύγου του, στέκει επάξια δίπλα στο... two-man show του Rudd, με τον οποίο αναπτύσσει μια πολύ καλή χημεία.

Όμως, το "Living with Yourself" βγάζει κάτι προχειροφτιαγμένο, σαν να στήθηκε και να γυρίστηκε στο πόδι, κι αν δεν είχε έναν τόσο χαρισματικό και αγαπημένο πρωταγωνιστή και μερικές πραγματικά εμπνευσμένες στιγμές, ίσως και να πέρναγε απαρατήρητο. Το φινάλε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια δεύτερη σεζόν, αλλά όπως και στην περίπτωση του "Russian Doll", έτερου υπαρξιακού hit του Netflix, το "Living with Yourself" μάλλον κατάφερε να εξαντλήσει τις ιδέες του μέσα σε 8 μισάωρα επεισόδια.

5,5  /  10

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos